Producenten brengen geregeld nieuwe versies van drivers en programma's uit. Gelukkig zijn er (gratis) tools die het zoeken – en soms ook het installeren – van updates grotendeels automatiseren. Vandaag bekijken we Driver Detective.

Bij het opstarten van dit programma kunt u uit drie opties kiezen: u laat Driver Detective eventueel alleen op zoek gaan naar universele drivers, u geeft de voorkeur aan oem-drivers of u verkiest drivers die specifiek op uw moederbord zijn afgestemd – bij deze laatste twee dient u dan goed na te gaan of de juiste machine of moederbord geselecteerd is (desnoods past u dat aan). Op onze testmachines vond Driver Detective het grootste aantal drivers terug, wat ongetwijfeld te maken heeft met de indrukwekkende Drivershq-databank met een geclaimde 20 miljoen drivers. Drivers ophalen en installeren verloopt nagenoeg automatisch, op voorwaarde dat u zich registreert (circa € 22).

Over elke driver kunt u bijkomende informatie opvragen. Driver Detective voorziet tevens in een online backupfunctie: crasht uw systeem ooit, dan kunt u inloggen op bij Drivershq, waarna u de gewenste stuurprogramma's kunt downloaden. Het programma heeft verder een migratiemodule geïntegreerd: u selecteert het gewenste besturingssysteem, waarna EZ Migrator uw systeem naar geïnstalleerde drivers scant en de overeenkomstige versies voor het gevraagde OS downloadt – die kunt u dan naar een opstartbaar medium overzetten. Ook deze functie vereist een registratie.

PluspuntenMinpuntenConclusie

  • grote database

  • migratie

  • betaald

Driver Detective gaat, dankzij een indrukwekkende databank, grondig te werk maar is helaas niet gratis.

8,0

ONS OORDEEL

Pluspunten

Minpunten

Conclusie

...
Lees meer
Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000