© PXimport

Dit is nieuw aan Snapchat

Beveiligingssoftware

Geplaatst: 21 april 2019 - 10:45

Aangepast: 16 november 2022 - 09:20

Justin Doornekamp

Snap heeft eindelijk zijn foto-app Snapchat onder handen genomen. De app werd sinds begin 2018 van de grond af aan opnieuw opgebouwd, om de prestaties van de Android-app in lijn te krijgen met die van de iOS-app.

Hoewel er op het eerste oog weinig is veranderd aan Snapchat, zijn er aan de achterkant behoorlijk wat veranderingen doorgevoerd om de foto-app sneller te maken. In eerste tests zou de app 20 procent sneller opstarten en zijn de laadtijden van Lens en Stories beduidend teruggebracht. Bovendien is de kwaliteit van foto’s verbeterd en zouden er veel bugs zijn weggewerkt.

Helemaal nieuw

© CIDimport

Uit een interview van Android Authority met enkele leden van het ontwikkelteam van Snapchat, blijkt dat het bedrijf een tijd heeft gewerkt aan de update. Aanvankelijk dacht Snap er met wat patches voor de oude app van af te komen, maar al snel werd duidelijk dat de foto-app het beste van de grond af aan opnieuw gebouwd kon worden om alle problemen in één keer op te lossen.

Door de jaren heen is het ecosysteem van Android flink gegroeid en zijn er veel verschillende Android-telefoons beschikbaar, voor ieder budget. Dit betekent ook dat de prestaties van verschillende telefoons onderling enorm uiteen lopen, waardoor de ene Android-smartphone beduidend meer moeite kreeg met het afspelen van Snapchat dan de andere.

In de nieuwe versie van Snapchat wordt hier meer rekening mee gehouden. De app moet nu een stuk beter werken voor iedere Android-telefoon en toekomstige updates kunnen bovendien gemakkelijker en sneller worden doorgevoerd. Nieuwe patches en functies zullen tegelijk verschijnen met de iOS-versie van Snapchat, hetgeen eerder nog niet het geval was. Sterker nog: vicepresident Jacob Andreou van Snap suggereert dat nieuwe functies in de toekomst mogelijk eerder naar Android zullen komen, voordat ze de weg naar iOS-apparaten vinden.

Niet alles opgelost

Dat lijkt vooralsnog toekomstmuziek. Android-gebruikers lopen namelijk nog steeds tegen problemen aan en niet alle functies zijn beschikbaar, waaronder Snapchat Charms. Deze functie, waarmee je jouw vriendschappen op een speciale manier kunt vieren, is vooralsnog enkel beschikbaar voor de iOS app.

Tegenover techwebsite Engadget liet Snap weten dat Android-gebruikers nog iets langer moeten wachten, voordat alle wijzigingen zijn doorgevoerd. Of zij het geduld kunnen opbrengen is nog maar de vraag. In het derde kwartaal van 2018 verloor Snapchat al twee miljoen leden, waarvan het merendeel Android-gebruikers waren.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000