Start het nieuwe collegejaar met deze gratis gidsen!

© CIDimport

Start het nieuwe collegejaar met deze gratis gidsen!

Geplaatst: 17 augustus 2018 - 06:01

Aangepast: 14 december 2022 - 09:23

Redactie

Ga jij (of je zoon of dochter) voor het eerst studeren? Of ben jij al bekend met het studentenleven, maar kun je nog wat goede tips gebruiken? Download dan snel onze Student Survival Guides die we in samenwerking met onze partner ASUS hebben gemaakt. Deze gidsen staan bol van de tips op het gebied van wonen, financiën, gezondheid, vrije tijd en de campus. Kortom: na het lezen van deze gidsen ben jij (of je zoon of dochter) helemaal klaar voor het nieuwe collegejaar!

© PXimport

Een goede voorbereiding is het halve werk, zo luidt het gezegde. En dat geldt natuurlijk ook voor alle studenten die binnenkort weer aan het nieuwe collegejaar beginnen. Maar hoe kun je je zo goed mogelijk voorbereiden? Gelukkig hebben wij daar dé oplossing voor. Samen met ASUS hebben we vijf Student Survival Guides gemaakt. In deze gidsen staan naast heel veel tips voor geld besparen, op kamers gaan, gezond eten en handige apps, ook veel tips voor het maken van back-ups, het kiezen van de ideale studentenlaptop, werken in Excel, must-know diensten voor studenten en een checklist voor de beste wifi in huis. Ook interessant als je niet gaat studeren!

Hieronder een overzicht per gids:

Student Survival Guide – Wonen

Ben je van plan om dit jaar op kamers te gaan wonen of woon je al op kamers? Download dan de Student Survival Guide – Wonen. In deze guide vind je onder meer de beste tips voor het inrichten van je studentenkamer, handige schoonmaaktips en een checklist voor als je voor de eerste keer op kamers gaat.

Student Survival Guide – Financiën

Geld, het is niet het favoriete onderwerp van de meeste studenten. Bijna elke student moet wel op de kleintjes letten. Maar hoe lastig het soms ook lijkt, geld besparen is helemaal niet zo lastig. Want nieuwe kleding, een weekendje weg of een avondje uiteten hoeven echt niet zo duur te zijn. Klinkt onmogelijk? Download de Student Survival Guide – Financiën en word een bespaarexpert! Je vindt in deze gids onder meer veel handige tips voor hoe je tijdens je studie geld bespaart en een leuke bijbaan vindt.

© CIDimport

Student Survival Guide – Gezondheid

Studenten worden continu geconfronteerd met verleidingen. Wat biertjes en wijntjes, kant-en-klaarmaaltijden en shoarma na het uitgaan. Hoe trotseer je die verleidingen? Simpel: download de Student Survival Guide – Gezondheid en kom erachter hoe belangrijk slaap voor je is, ontdek handige apps die je gezonder laten leven en lees het artikel rondom mythes over alcohol.

Student Survival Guide – Vrije tijd

Naast al dat studeren wil je natuurlijk ook af en toe wat leuks doen. Maar wat moet je dan gaan doen? In de Student Survival Guide – Vrije tijd lichten we toffe activiteiten voor je uit. Denk bijvoorbeeld aan leuke gratis evenementen, een serie bingewatchen, gratis sportlessen of picknicken in het park. Verder geven we ook tips hoe je goed voorbereid naar een festival gaat en een eigen barbecue-pit maakt.

Student Survival Guide – Campus

Met anderen samenwerken aan een presentatie, een scriptie schrijven of de juiste informatie vinden voor dat ene onderzoek. Ook dit collegejaar komt het weer allemaal voorbij. Maar hoe pak je het dit jaar nou wel goed aan? Makkelijk: lees de Student Survival Guide – Campus. In deze guide vind je onder meer tips voor hoe je een goede back-up maakt, leer je hoe je wél een succes van je tentamens maakt en hebben we heel veel handige online diensten op een rij gezet.

Alle Student Survival Guides zijn hier te downloaden

Veel leesplezier en succes komend collegejaar!

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000