5 apps om je ideale vakantie te plannen

© PXimport

5 apps om je ideale vakantie te plannen

Beveiligingssoftware

Geplaatst: 10 juli 2014 - 09:00

Aangepast: 24 november 2022 - 11:00

Joris Peterse

De zomer is van start gegaan. Waarschijnlijk heb je al enige trips of een vakantie in je agenda staan. Met deze vijf apps maak je het plannen van je trip eenvoudiger en mis je niks tijdens je verblijf!

Alles over je reisbestemming

Voor meer informatie over je reisbestemming is Gogobot een handige app, die uitblinkt door zijn fraaie vormgeving. Van je huidige locatie of een ingegeven locatie kan je zien waar je goede restaurants, hotels en bezienswaardigheden kunt vinden. Door op Trending te drukken zien je bovendien een overzicht van alle locaties die je absoluut niet mag missen tijdens je trip. Foto's, locatietips en informatie vind je onder de About-knop. Kortom, Gogobot zorgt ervoor dat je goed voorbereid op pad gaat en helemaal niets over het hoofd ziet.

Android

iOS

© PXimport

Uitgebreide offline reisgids

Ook Triposo is een handige app om veel over je reisbestemming te weten te komen. Vergeleken met Gogobot oogt Triposo minder aantrekkelijk, maar Triposo heeft wel meer diversiteit in het aanbod van interessante plekken. Naast hotels, restaurants en trekpleisters zie je ook waar je moet wezen als je het nachtleven belangrijk vindt, waar je het beste kunt shoppen en wat niet te missen activiteiten en evenementen zijn. De reisinformatie wordt bovendien nog eens aangevuld met algemene informatie over het land, zoals de taal, valuta, (openbaar) vervoer, taaltips en nog veel meer.

Al deze bestemmingsinformatie wordt in één klap gedownload en op het toestel opgeslagen (bijvoorbeeld de informatie die we opzochten over Kreta kwam in een pakket van 60 MB). Voordeel is dat je het offline kunt gebruiken, nadeel is wel dat je de informatie beter via een wifi-netwerk downloadt.

Android

iOS

© PXimport

Overnachting regelen

Als je je reis nog aan het plannen bent, of als je op de bonnefooi een roadtrip of backpackavontuur bent begonnen, dan is het handig om de app van Booking.com op je toestel te installeren. Met deze app zie je hotels in je omgeving, of van een geselecteerde locatie. Je ziet eenvoudig welke hotels aan jouw criteria voldoen (exacte locatie, prijs, faciliteiten, beoordeling, etc.) en nadat je een keuze hebt kunnen maken heb je ook zo je verblijf geboekt. Laat je echter niet bang maken door meldingen dat er maar een beperkt aantal kamers beschikbaar is en dat mensen zeer recentelijk nog een van de laatste kamers geboekt hebben.

Android

iOS

© PXimport

Persoonlijke tourgids

Google probeert Google Now in te zetten als een soort persoonlijke assistent die je op het juiste moment van de juiste informatie voorziet. In Nederland is de informatie behoorlijk beperkt, veel meer dan reis- en weerinformatie is er niet. Ben je op reis, dan merk je echter op dat Google Now opeens veel meer interessante informatie toont. Niet te missen locaties zoals restaurants en attracties worden netjes op een rijtje getoond en wanneer je een trekpleister selecteert opent meteen Google Maps om te laten zien waar je precies heen moet en (ook niet geheel onbelangrijk) hoe je er komt.

Ook andere handige informatie wordt getoond, zoals de tijd in Nederland (als je met tijdsverschil te maken hebt), de wisselkoers en niet te missen fotolocaties. Google Now is standaard aanwezig op Android, je hoeft alleen maar de Google-app te openen. Op je iPhone of iPad moet je eerst de app installeren.

iOS

© PXimport

Accomodatie dubbelchecken

Om reisinformatie op te zoeken kun je natuurlijk ook gebruikmaken van TripAdvisor. De app geeft handige informatie over accommodaties, hotels, restaurants en attracties. Wat dat betreft is TripAdvisor niet anders dan de eerder besproken apps. Waar je TripAdvisor wel erg goed voor kunt gebruiken, zijn de gebruikersbeoordelingen. Heb je bijvoorbeeld een interessant hotel gezien op Booking.com, dubbelcheck het even op TripAdvisor om een goede indruk te krijgen van de plus- en minpunten van een hotel. Zo voorkom je teleurstellingen, omdat een boekingssite net dat ene minpunt onderbelicht heeft.

Android

iOS

Windows Phone

© PXimport

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000