10 handige apps voor je Android Wear smartwatch

© PXimport

10 handige apps voor je Android Wear smartwatch

Beveiligingssoftware

Geplaatst: 18 november 2014 - 11:15

Aangepast: 16 november 2022 - 09:54

Joris Peterse

Heb je je Android Wear smartwatch gekoppeld aan je smartphone? Dan merk je dat veel Google apps plots hun informatie tonen op je horlogescherm. Maar je kunt meerdere apps op je smartphone installeren die samenwerken met je horloge.

In tegenstelling tot andere slimme apparaten installeer je apps voor je Android Wear-smartwatch niet direct op je horloge, maar op je gekoppelde Android-smartphone. De app zorgt er vervolgens zelf voor dat de functies beschikbaar komen op je horloge. Wij hebben vast 10 handige apps voor je verzameld die je smartwatch meer functionaliteit geven! Lees ook: LG G Watch R - De fraaiste smartwatch van dit moment

Android Wear

De Android Wear app heb je wellicht al op je Android geïnstalleerd. Deze app is namelijk nodig om je smartwatch met je telefoon te koppelen. Het is een handige app om achter de hand te houden. Je kunt er de verbindingsstatus tussen beide apparaten mee checken, maar je beheert ook welke apps op je smartphone met je horloge kunnen kletsen.

© PXimport

Android Wear is de app die je smartphone laat kletsen met je Android Wear horloge.

1Weather

Een van de allerprettigste weersvoorspelling-applicaties voor Android is 1Weather. Wanneer je ook een smartwatch gebruikt merk je dat 1Weather de weersvoorspelling ook op je horloge toont. Normaalgesproken doet Google dit zelf, maar de voorspelling van 1Weather is een stuk uitgebreider. Natuurlijk zie je de actuele buitentemperatuur en de neerslagkans, maar als je meer informatie opvraagt krijg je ook de gedetailleerde weersvoorspelling voor de komende 24 uur te zien en de voorspelling voor de komende dagen.

Netflix

Om wat aan Netflix te hebben op je smartwatch heb je naast een slim horloge en een Android-apparaat ook een Chromecast nodig. Wanneer je een film of serie van Netflix naar je Chromecast streamt, verandert opeens het klokje op je horloge. Je krijgt een afbeelding te zien van de video die je bekijkt, maar ook een knopje om Netflix te pauzeren en te hervatten. Handig!

Google Fit

Qua functionaliteit kan Google Fit de veters niet strikken van apps als Runkeeper of Moves. Google Fit houdt bij hoeveel je beweegt en hoe vaak je fietst, rent en wandelt. De app herkent het. De Google Fit app toont je dagelijkse voortgang op je horloge. Sommige smartwatches hebben ook een ingebouwde hartslagmeter, deze stuur je ook aan via Google Fit.

IFTTT

Met IFTTT (If This Then That) knoop je al je verbonden apparaten en internetdiensten aan elkaar. Hoe het precies werkt, lees je op onze website. Maar met de IFTTT app op je smartphone heb je een extra kanaal: je smartwatch. Zo kun je meldingen ontvangen bij gebeurtenissen (bijvoorbeeld wanneer er regen wordt voorspeld, wanneer iemand je tagt op Facebook of wanneer een Steam-game in de aanbieding is). Alles knoop je aan elkaar en automatiseer je met recepten. Dé manier om je smartwatch echt slim te maken.

WhatsApp

Wanneer je een WhatsApp-berichtje ontvangt op je smartphone, dan krijg je die te zien op je smartwatch. Het is ook mogelijk om een deel van de conversatie terug te lezen. Dat is handig, maar niet heel spannend. Leuker is dat je ook direct vanaf je horloge kunt reageren op WhatsApp-berichten. Dit doe je niet met een toetsenbordje, maar met spraakherkenning. Je horloge zet je ingesproken bericht om in tekst, die het naar WhatsApp op je telefoon verstuurt. Zo hoef je niet je telefoon uit je broekzak te halen als je een appje krijgt.

Tinder

Tinderen op je horloge. Het enige antwoord op de vraag waarom? is waarschijnlijk omdat het kan. Je hebt er verder weinig aan, maar via de app kan je op je smartwatch de vleeskeuring voortzetten. Sleep fotootjes die op het horlogescherm verschijnen naar links of naar rechts om ze goed of af te keuren, en wanneer je een match hebt zet je je versierskills voort via de chat op je smartphone.

© PXimport

Vleeskeuring op je horloge met Tinder.

Wear Interval Timer

Als je regelmatig aan intervaltrainingen doet, waarbij je een gezette tijd 100 procent geeft, even rustig aan doet en vervolgens weer voluit doorgaat, ben je voortdurend aan het klooien met stopwatch, telefoon of een ouderwets horloge. Een smartwatch en de Wear Interval Timer-app maken het allemaal een stuk eenvoudiger. Geef eerst in de app op je smartphone op hoe je intervaltraining gedaan moet worden. Vervolgens start je de timer op je smartphone. Niet alleen wordt handig je voortgang weergegeven, ook pauzeer en hervat je je training met een tikje op het scherm. Wanneer je interval bijna start (of stopt) wordt je met korte trillinkjes van je horloge op de hoogte gebracht.

ASUS Remote Camera

Met deze camera-app kun je camera van je telefoon besturen met je horloge. Het beeld dat de camera vastlegt wordt weergegeven op je horloge, even op het schermpje tikken en je smartphone maakt een foto. Handiger dan een zelfontspanner voor je telefooncamera. Maar ook bijvoorbeeld handig als je even achter de kast wilt kijken als je daar wat hebt laten vallen. Je ziet op je horloge alles wat je camera ziet!

© PXimport

Een horloge in een horloge in een horloge in een horloge...

Wear Mini Launcher

Naarmate je meer apps installeert voor je Android Wear smartwatch, wordt het steeds vervelender om naar het menu te gaan en je app te starten op je horloge. Met Wear Mini Launcher krijg je een handig overzicht (een beetje vergelijkbaar met Android's App Drawer), van waaruit je snel alle apps start. Dit overzicht schuif je vanuit de linkerkant in.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000