Nanoleaf Lines: de perfecte ledverlichting voor je muur

Nanoleaf Lines: de perfecte ledverlichting voor je muur

Geplaatst: 19 januari 2023 - 08:59

Robbert Brus

Nanoleaf is vooral bekend van de opvallende lichtpanelen. Naast panelen biedt het merk nu ook modulaire backlit-ledverlichting aan. Deze ledverlichting wordt op een verbindingsstukje richting de muur geplaatst zodat de verlichting op de muur wordt weerkaatst. ID.nl heeft deze Nanoleaf Lines voor je getest.

9,5

Nanoleaf Lines Starter Kit

Pluspunten

Zonder veel poespas moderne verlichting op je muur

Werkt met veel andere smartproducten samen

Lekker lange kabels

Minpunten

Na plakken op de muur soms lastig te verwijderen

Nanoleaf software reageert soms langzaam

Conclusie

Met de Nanoleaf Lines kun je eigenlijk niet de mist ingaan. Net als de Nanoleaf Shapes zijn de Lines van dezelfde hoogwaardige kwaliteit die we gewend zijn van Nanoleaf. Het licht is mooi en helder van kleur en geeft een geweldig effect op de muur. De Nanoleaf Lines zijn wat minder aanwezig dan de grote panelen en daardoor geschikter voor meer plekken in huis. Wat ons betreft zijn de Nanoleaf Lines een echte aanrader en maakt het eigenlijk niet uit of je ze voor boven je game-pc, televisie of bed gebruikt. ...
Lees meer

Nano Lines: wat zit er in de doos?

De Lines Squared Smarter Kit is de voordeligste kit om mee te starten. Voor 99,99 euro krijg je vier Lines en vijf verbindingsstukjes. Bij de Squared Lines kun je de ledverlichting aan vier zijden van het vierkante verbindingsstuk verbinden. Bij de reguliere Lines Starter Kit krijg je negen Lines en tien zeshoekige verbindingsstukjes waarbij de ledverlichting op zes verschillende zijden geklikt kan worden. Met de zeshoekige verbindingsstukjes maak je vanzelfsprekend andere vormen dan de vierkante verbindingsstukjes. De verschillende vormen kunnen ook gecombineerd worden. In de verpakking vinden we een kaartje met verschillende voorbeelden van vormen die we kunnen maken.

Nanoleaf Lines: de perfecte ledverlichting voor je muur-24881586

In de verpakking zit een handig kaartje met voorbeeldvormen.

Bij elke Starter Kit zit een verbindingsstukje met een kabel waar aan de andere zijde de processor zit. Hierin zitten verstopt de wifimodule en de microfoon om je voice-assistent mee aan te sturen én de lichten met je muziek mee te laten knipperen. Plaats de processor in de buurt van je speakers als je gebruik wilt maken van deze functionaliteit (Music Sync). Aan de andere kant van de processor wordt de adapter aangesloten. De volgorde waarin de verbindingsstukjes worden aangesloten heeft geen invloed op de werking. Het stukje met de kabel kun je zonder problemen op de plek monteren waar het het minste opvalt. De kabel van het verbindingsstuk en de kabel van de adapter zijn twee meter lang. Dit geeft lekker veel bewegingsvrijheid bij het monteren van de Nanoleaf Lines.

 

nanoleaf kabels

De kabels aan de processor en de adapter zijn twee meter lang.

Eerst denken, dan opplakken

Je kunt de Lines het beste op een gladde muur plakken, maar ze kunnen desgewenst ook op een andere ondergrond worden vastgeschroefd. Elk verbindingsstuk bestaat uit drie onderdelen: het montagestuk dat op de muur wordt geplakt, het verbindingsstuk waar de Lines op geklikt worden en een opzetstuk voor de afwerking en extra stevigheid. Je krijgt bij de set ook een opzetstukjes met knoppen zodat je de Lines ook zonder app kunt bedienen. Het maakt niet uit waar het opzetstuk met de knoppen geplaatst wordt.

 

nanoleaf verbindingen

De Lines (led-modules) worden vastgeklikt op de verbindingsstukjes.

Voordat de je Lines op de muur plakt, is het verstandig om eerst een ontwerp te kiezen. Je kunt het ontwerp prima op tafel in elkaar puzzelen en alvast monteren. Hoewel de plastic onderdelen er wat kwetsbaar uitzien, konden we ze zonder problemen meerdere keren los en weer vastklikken en zit het geheel vrij stevig aan elkaar vast. Het was voor ons prima te doen om het ontwerp in zijn volledigheid op te tillen en in één keer op de muur te pakken. De instructievideo’s van Nanoleaf op YouTube helpen ook erg goed en zijn duidelijk geïnstrueerd.

 

nanoleaf

Voordat we de Lines op de muur plakken, kunnen we ze aansluiten en testen.

Na het plakken zit de verlichting wel echt vast. Bij het loshalen van de Nanoleaf Lines is het de bedoeling dat het montagestukje op de muur blijft vastzitten. Je zou dus voor extra stevigheid het stukje dus ook kunnen vastschroeven; daardoor zou het in theorie makkelijker moeten zijn het plakband onder het montagestuk los te trekken zonder dat je direct de bepleistering van de muur meetrekt.

nanoleaf montsagestukje

Het verbindingsstukje met het losse montagestukje.

Verbinden en instellen

Als de Lines aan de muur hangen en op de stroom zijn aangesloten, is het tijd om ze te verbinden met de Nanoleaf-app. Verbinden kan op verschillende manieren: op de processor staat een QR-code die je kunt scannen, je kunt de NFC-chip met je smartphone scannen of de verlichting handmatig toevoegen. Via de stappen in de Nanoleaf-app was dit in een klein minuutje geregeld.

 

nanoleaf verbinding

Binnen een paar stappen zijn de Nanoleaf Lines verbonden.

In dezelfde app kun je de verlichting bedienen. Er zijn vooraf een aantal scenes beschikbaar en er is de optie om ze helemaal zelf te ontwerpen. Kies tussen een basiskleur, een scene met meerdere kleuren of een dynamisch kleurenschema waardoor de kleuren veranderen. Nieuw is de optie om een scene met een woord te creëren. Helaas werkte die functie tijdens de test nog niet zoals we hadden verwacht. Zo verscheen bij het woord ‘sunshine’ een blauwe scene, en geen oranje/gele.

 

nanoleaf app

Met de app kun je ook zelf kleurenschema’s ontwerpen.

nanoleaf boven TV

De Nanoleaf Lines zijn een echte eyecatcher.

Een kleurrijke game-ervaring

Naast een app voor de smartphone is er ook software voor de pc. Het leukste aan Nanoleaf Desktop is Screen Mirror. Hiermee laat je de kleuren van het beeldscherm weerspiegelen in de lampen. Dit geeft vooral tijdens het gamen een grandioos effect en is echt een waardige toevoeging aan je game-ervaring. Nanoleaf werkt ook met veel partijen samen. Gebruik je de rgb-verlichting van Razer of Corsair iCUE, dan kun je ook deze koppelen aan de Nanoleaf-software. Zo kun je kleuren van rgb-muis, -muismat of -toetsenbord laten samenvloeien met je Nanoleaf-verlichting.

screen mirror

Gebruik Screen Mirror om de kleuren op je computerscherm te weerspiegelen in de Nanoleaf Lines.

0

Powered by

logo
Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten