Western Digital maakt harde schijf met 314 GB voor Raspberry Pi

Western Digital komt met een harde schijf voor de Raspberry Pi. Het gaat om een harde schijf met usb-aansluiting waarop een speciaal besturingssysteem draait voor de domotica-computer, en die bovendien een opslagcapaciteit heeft van 314 GB.

De schijf heeft PiDrive, en kost zo'n 35 euro - ongeveer hetzelfde als de Raspberry Pi. De schijf is niet in Nederland te koop, maar wel in België.
 

Minder stroom

De PiDrive is een dunne schijf van zo'n 7 mm dik. Western Digital heeft de software op de schijf zo aangepast dat die minder stroom vraagt van de Pi. Hoewel de nieuwe Rasperry Pi 3 een grotere voeding heeft en daarmee meer stroom kan leveren via de usb-poorten, kan de PiDrive ook worden gebruikt op oudere modellen zoals de Pi 2 en Pi 2 Model B+.
 

Eigen besturingssysteem

Western Digital heeft ook een eigen besturingssysteem gemaakt dat optioneel op de schijf te draaien is, genaamd BerryBoot. Dat open source OS heeft een aantal applicaties vooraf geïnstalleerd en maakt het opstarten van de Pi een stuk sneller.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000