Slimme wekker Wakē wekt je zonder je partner te storen

© CIDimport

Slimme wekker Wakē wekt je zonder je partner te storen

Geplaatst: 11 mei 2015 - 11:34

Aangepast: 26 augustus 2022 - 22:34

Redactie

De Amerikaanse startup Lucera Labs werkt aan Wakē (spreek uit: weekie), een slimme wekker die ervoor moet zorgen dat alleen jij er door gewekt wordt en degene die naast je ligt er niet door wordt gestoord.

Wakē hangt boven je bed en zodra het tijd is om wakker te worden, stuurt de wekker het geluid als een laser op je af. Doordat het zo gefocust is, hoort je partner het niet. Ook wordt er een warme lichtstraal meegezonden, alsof de zon je toestraalt.

Om de privacy te waarborgen, zitten erg een camera's in Wakē. De gadget detecteert je door lichaamstemperatuur te meten. Zo gaat hij ook automatisch uit wanneer je uit bed stapt, of gaat hij helemaal niet af wanneer je eerder uit bed bent gegaan dan je de wekker eigenlijk hebt gezet.

App

Met de bijbehorende smartphone app is de wekker af te stellen en te besturen. Zo kan je partner bijvoorbeeld op andere tijden gewekt worden, met andere muziek dan jijzelf. Volgens de makers hoeft Wakē maar een paar keer per jaar te worden opgeladen, zodat je er bijna geen omkijken naar hebt.

Inmiddels is het beoogde bedrag opgehaald via Kickstarter, en daarmee kan de productie gestart worden. Naar verwachting komen ze vanaf september van de lopende band rollen. Wakē kost dan circa 220 euro.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000