Raspberry Pi krijgt officieel eigen touchscreen

De Raspberry Pi krijgt een eigen touchscreen. Er waren al genoeg schermen te verkrijgen voor het kleine computertje, maar die kwamen altijd van derde partijen. Dit is het eerste officiële toestel van de makers van het domotica-pc'tje.

De Raspberry Pi Foundation kondigde bijna een jaar geleden al een eigen scherm aan voor de Pi, maar het display ligt pas sinds vandaag in de winkel. Het scherm komt voor zo'n 60 euro op de markt.

Resolutie

Het scherm voor de Pi is 7" groot, en heeft een resolutie van 800 x 480 pixels. Het apparaat is te gebruiken op alle varianten van de Pi. Het display moet worden aangesloten via twee GPIO-aansluitingen op het bord. Het is mogelijk de Pi zelf fysiek te bevestigen aan de achterkant van het scherm, zodat je er een provisorische tablet van kunt maken.

Firmware-update

Het besturingssysteem van de Raspberry Pi, Raspbian, krijgt binnenkort een firmware-update waarmee het extra features voor het touchscreen toevoegt. Zo wordt het mogelijk om een onscreen-toetsenbord te tonen en om multitouch-gebaren toe te voegen een de bediening.

Kleuren

Het scherm komt in 6 verschillende kleuren beschikbaar, en kost zo'n 60 euro. Het apparaat is onder andere te koop in de online Raspberry Pi-winkel.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten