Met dit slimme fietsslot heb je geen sleutel meer nodig

© CIDimport

Met dit slimme fietsslot heb je geen sleutel meer nodig

Alarmsystemen

Geplaatst: 8 juni 2015 - 06:19

Aangepast: 20 september 2022 - 07:54

Redactie

Dankzij een nieuw 'slim fietsslot' hoef je nooit meer op zoek naar die kleine fietssleutel. Het slot herkent namelijk wanneer de eigenaar in de buurt is, en kan dan automatisch van het slot af worden gehaald. De 'Linka' is een Kickstarter-project waarvan de makers de productiekosten proberen binnen te halen via crowdfunding.

Met dit slimme fietsslot heb je geen sleutel meer nodig

De makers van de 'Linka' hebben het beoogde bedrag (25,000 dollar) al ruim 4 keer binnengehaald. Het slot is te koop via crowdfundingsite Kickstarter.

Bluetooth

De Linka is een fietsslot dat via bluetooth kan herkennen of je in de buurt bent. Loop je naar je fiets toe, dan opent het slot automatisch. Ook als je je fiets ergens parkeert, heb je geen sleutel nodig om de fiets op slot te zetten.

Alarm

Het slot heeft daarnaast nog allerlei andere slimme functies. Zo gaat er een hard alarm af als iemand je fiets probeert te stelen, en krijg je daar een pushmelding van op je smartphone. Ook kun je bij diefstal op een kaart kijken waar de fiets zich bevindt. Voor de veiligheid hebben de makers ook ingesteld dat de fiets niet automatisch op slot kan als je aan het fietsen bent.

Duur

Dat slot is wel prijzig - het is een beetje zinloos om het op een goedkope studentenfiets te zetten. Je betaalt zo'n 90 euro voor het slot. De app is dan weer wel gratis. De Linka wordt in december geleverd.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000