Kuvée Bottle: Slimme wijnfles met touchscreen en wifi

Kuvée Bottle: Slimme wijnfles met touchscreen en wifi

Alarmsystemen

Geplaatst: 29 maart 2016 - 09:33

Aangepast: 26 augustus 2022 - 20:17

Oude wijn in nieuwe zakken, dat spreekwoord past bijzonder goed bij de Kuvée Bottle. Deze 'slimme' wijnfles maakt verbinding met internet én houdt je wijn lekker vers.

De Kuvée Bottle is eigenlijk een omhulsel, waar alleen wijnflessen van Kuvée zelf in passen. Zodra je de fles in de houder klikt, verschijnt er op het display allerlei informatie over die specifieke wijnsoort. Zo lees je uit welk jaar de wijn afkomstig is, wat het alcoholpercentage is en uit welke componenten de wijn precies bestaat.

Het is een touchscreen, dus je kunt door de tekst heen scrollen zoals je op een smartphone zou doen. Je kunt via het scherm ook nieuwe flessen wijn bestellen. Verder is de dop van de Kuvée Bottle bijzonder. Deze zorgt ervoor dat er tijdens het schenken geen zuurstof naar binnen kan glippen, zodat de wijn langer vers blijft. 

Uitverkocht

Je kunt je afvragen hoeveel mensen hier nu echt op zitten te wachten. Best veel, zo blijkt! Via crowdfunding is er krap 60.000 dollar opgehaald, waarmee de Kuvée Bottle gemaakt kon worden. Binnen drie uur was de eerste lichting al uitverkocht. 

Het duurt nog wel een poosje voor je er zelf eentje kunt kopen. Pas eind 2016 komt de slimme wijnfles uit in Amerika, plannen voor de rest van de wereld zijn er nog niet.

Deel dit artikel:

Opmerkingen

0
Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Log in om een reactie te plaatsen.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000