© CIDimport

Review: Ikea draadloos opladen

Alarmsystemen

Geplaatst: 9 september 2015 - 08:00

Aangepast: 26 augustus 2022 - 21:50

Redactie

Steeds meer smartphones hebben de mogelijkheid om draadloos op te laden. Door het toestel op een oplaadplateau te leggen, wordt hij gevoed, zonder dat u hoeft te rommelen met stekkers en stopcontacten.

Draadloos opladen is ook in Zweden niet onopgemerkt gebleven, want Ikea heeft nu een hele productlijn van tafels, kastjes en oplaadpunten voor het draadloze opladen.

Ikea heeft het goed aangepakt. Zoals wel vaker, geeft Ikea u alle mogelijkheden om zelf te bedenken hoe u uw apparaten wilt opladen. Zo heeft Ikea twee verschillende tafeltjes en drie lampen die allemaal een plek hebben waarop u uw smartphone kunt leggen om de accu te vullen. Daarnaast zijn er de Nordmärke-oplaadplateaus die tot maximaal vier apparaten tegelijk van stroom kunnen voorzien; drie draadloos en nog een extra via een usb-aansluiting. Handig, want u bent waarschijnlijk niet de enige in huis met een smartphone.

Zelf doen

Voor de echte doe-het-zelvers heeft Ikea nog de Jyssen. Dat is een oplaadmodule die u zelf in een meubelstuk kunt monteren. Het enige wat u hoeft te doen is een rond gat maken in bijvoorbeeld een houten bijzettafel of aanrechtblad.

Hebt u geen smartphone die al draadloos kan worden opgeladen? Ook daar hebben de Zweden aan gedacht. Ikea verkoopt ook cases die ervoor zorgen dat sommige apparaten alsnog draadloos kunnen worden opgeladen. Deze Vitahult-behuizing is er voor de iPhone 4, 5 en 6 en de Samsung Galaxy S3, S4 en S5.

Voor het opladen gebruikt Ikea de Qi-technologie. Deze technologie groeit langzaam uit naar dé standaard voor draadloos opladen. Onder andere Samsung, Sony, Nokia en LG gebruiken deze Qi-standaard in hun smartphones.

Conclusie

Uitgebreide serie om draadloos op te laden.

Pluspunten:

Ook inbouw mogelijk. Qi-standaard.

Minpunten:

Draadloos opladen wordt nog niet ondersteund door alle smartphones.

Adviesprijs: afhankelijk van product.

Voor meer informatie: www.ikea.nl

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000