Waar voor je geld: 5 stevige fietsendragers van max 700 euro

© Monika Wisniewska

Waar voor je geld: 5 stevige fietsendragers van max 700 euro

Geplaatst: 23 april 2024 - 17:27

Aangepast: 15 mei 2024 - 09:55

Maikel Dijkhuizen

Bij ID.nl zijn we dol op kwaliteitsproducten waar je niet de hoofdprijs voor betaalt. Een paar keer per week speuren we binnen een bepaald thema naar zulke deals. Ben je op zoek naar een stevige fietsendrager om e-bikes, mountainbikes, normale fietsen of zelfs fatbikes te vervoeren? Vandaag hebben we vijf interessante modellen voor je gespot.

Disclaimer: op het moment van schrijven zijn de besproken fietsendragers bij de goedkoopste webwinkels niet duurder dan 700 euro. De prijzen kunnen schommelen.

Pro-User Diamant SG2

De Pro-User Diamant SG2 is een betaalbare fietsendrager met veel mogelijkheden. Behalve fatbikes kun je eigenlijk elke fiets meenemen. De aluminium wielgoten zijn breed, waardoor je bijvoorbeeld moeiteloos twee mountainbikes of e-bikes met extra brede banden vastzet. Het maximale draagvermogen is dertig kilo per fiets. Het bevestigen van een tweewieler is een fluitje van een cent. Je gebruikt hiervoor de flexibele framehouders en wielgespen. Overigens zet je een frameklem eventueel op slot, zodat je onderweg bijvoorbeeld ergens iets kunt eten en drinken.  

Een groot pluspunt is de inklapbare constructie, want hierdoor neemt de Diamant SG2 in een schuur of garage weinig ruimte in beslag. De fabrikant levert een opberghoes mee. Voor aansluiting van elektra is er een gecombineerde 7- en 13-polige stekker inbegrepen. Met laatstgenoemde stekker heeft deze fietsendrager mistachterlicht en achteruitrijverlichting. Heb je de fietsen al vastgezet, maar wil je nog iets in de kofferbak leggen? Trap dan op het voedpedaal om de boel te kantelen. De achterklep kan vervolgens open. Als je benieuwd bent naar ervaringen van andere gebruikers, lees je hier enkele reviews van Kieskeurig.nl-bezoekers. Liever drie fietsen meenemen? Overweeg dan tegen een kleine meerprijs de Pro-User Diamant SG3.

0

Powered by

logo

XLC Almada Work-E

Koop met de XLC Almada Work-E een fietsendrager en montagestandaard ineen. Nuttig voor het geval je op jouw vakantieadres even onderhoud of een kleine reparatie wilt uitvoeren. Voor het onderhoud van damesfietsen schaf je deze fietsendrager zo nodig inclusief adapter aan. Je kunt twee fietsen van maximaal dertig kilo per stuk meenemen. Wegens de brede wielgoot is dit product geschikt voor onder meer e-bikes en (elektrische) mountainbikes met een bandbreedte van maximaal zeven centimeter.

Deze fietsendrager bevat een klapmechanisme. Hierdoor kun je in de kofferbak terwijl de fietsen al zijn vastgezet. Dat werkt via een voetpedaal. De Almada Work-E heeft een slim opvouwbaar ontwerp, zodat de behuizing in de bagageruimte van de auto past. Dankzij de geïntegreerde wielen en het handvat verplaats je de fietsendrager makkelijk naar de gewenste plek. De Consumentenbond heeft de XLC Almada Work-E in 2023 als beste getest. Heb je zware fietsen, dan komt deze los verkrijgbare oprijgoot goed van pas.

0

Powered by

logo

Thule VeloSpace XT

Het Zweedse merk Thule ontwikkelt kwalitatieve fietsendragers en daardoor zijn deze producten over het algemeen iets duurder. Op het moment van schrijven is de VeloSpace XT gelukkig zeer betaalbaar. We bespreken hier de uitvoering voor twee fietsen, maar je kunt als alternatief ook een drager voor drie tweewielers overwegen. Het maakt trouwens niet uit welke fietsen je meeneemt. Je kunt onder meer fatbikes, e-bikes, mountainbikes en kinderfietsen vastzetten. Het maximale draaggewicht is dertig kilo per fiets. De framehouders met geïntegreerde sloten zijn geschikt voor frames tussen de 2,2 en 8 centimeter.

Zoals je van deze kwalitatieve fietsendrager mag verwachten, kun je dankzij een slimme kantelfunctie eenvoudig bij de kofferbak komen. In opgevouwen toestand meet de drager 135 x 74 x 25 centimeter. Dat valt dus erg mee, waardoor je hem makkelijk kunt opbergen. Voor het aansluiten van elektra heeft dit product een 13-polige stekker. De VeloSpace XT is in twee kleurstellingen te koop, namelijk zwart en zwart/zilver. Tot slot kun je deze fietsendrager met de apart verkrijgbare BackSpace XT desgewenst ombouwen tot bagagedrager. Zo kun je makkelijk extra spullen meenemen!

0

Powered by

logo

Uebler X21 S

Heb je thuis weinig opbergruimte? De Uebler X21 S is opvouwbaar tot een zeer klein pakketje van slechts 63 x 24 x 64 centimeter. Kortom, die kun je moeiteloos in een kast kwijt. Gebruik hiervoor eventueel deze opbergtas. Hij weegt bovendien maar veertien kilo. Ondanks de lichtgewicht constructie ondersteunt deze fietsendrager een respectabel draagvermogen van hoogstens zestig kilo. Zijn de banden niet breder dan zeven centimeter, dan neem je moeiteloos twee fietsen, mountainbikes of evenzoveel e-bikes mee. Fatbikes kunnen trouwens ook, maar dat vereist wel een speciale tandriemset.

Deze fietsendrager is van diverse gemakken voorzien, zoals een kantelfunctie met voetpedaal en verplaatsbare framehouders met geïntegreerde sloten. Via een 13-polige stekker verbind je deze fietsendrager met het elektriciteitssysteem van de auto. De Duitse fabrikant geeft drie jaar garantie. Gebruikers zijn overigens erg te bespreken over dit product, want zij komen tot een gemiddelde beoordeling van een 8,6.

0

Powered by

logo

Bosal Comfort Pro III

Met de betaalbare Bosal Comfort Pro III neem je drie fietsen mee. Het maximale draagvermogen van deze stabiele drager bedraagt zestig kilo. Je kunt dus bijvoorbeeld een e-bike en twee normale fietsen vastzetten. Gebruik hiervoor de flexibele framehouders en wielgespen. Nuttig zijn de extra brede wielgoten. Hierdoor kun je bijvoorbeeld een (elektrische) mountainbike meenemen. Zodra je drie tweewielers op de Comfort Pro III hebt gehesen, is toegang tot de kofferbak op het eerste oog lastig. Gelukkig heeft Bosal daar iets op bedacht. Trap op het voetpedaal om de fietsendrager te kantelen.

De Comfort Pro III past op vrijwel elke auto met een trekhaak. Dankzij de gecombineerde 7- en 13-polige stekker hoef je geen rekening te houden met de aanwezige aansluiting. Het past altijd! Gunstig zijn de ingebakken sloten. Hierdoor kun je best even van de auto weglopen, bijvoorbeeld voor een hapje in een wegrestaurant. Terug van vakantie? Vouw de fietsendrager dan op en bewaar hem in een schuur, tuinhuis of garage. Voor extra gebruiksgemak koop je optioneel deze oprijgoot. Lees hier enkele positieve recensies van andere gebruikers.

0

Powered by

logo
Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten