Waar voor je geld: 5 (spot)goedkope fietsendragers van max 200 euro

© Kirill Gorlov

Waar voor je geld: 5 (spot)goedkope fietsendragers van max 200 euro

Geplaatst: 11 juni 2024 - 12:04

Maikel Dijkhuizen

Bij ID.nl zijn we dol op kwaliteitsproducten waar je niet de hoofdprijs voor betaalt. Een paar keer per week speuren we binnen een bepaald thema naar zulke deals. Ben je op zoek naar een betrouwbare fietsendrager om één, twee of misschien wel vier fietsen te vervoeren? Vandaag hebben we vijf interessante modellen voor je gespot.

Pro-User Amber II

De Pro-User Amber II is een van de goedkoopste traditionele fietsendragers die je momenteel kunt kopen. Je kunt er twee fietsen met een totaalgewicht van maximaal 50 kilo op kwijt. Houd hierbij rekening met de maximale bandbreedte van 6 centimeter. Elke wielgoot bevat drie gespen. Zet daarmee de wielen stevig vast. Verder hebben de framehouders een stevige spanband, zodat beide fietsen geen kant op kunnen. Ondanks zijn lage prijskaartje heeft de Amber II een slim kantelmechanisme. Daardoor kun je zelfs als de fietsen al vaststaan nog iets in de kofferbak leggen.

Deze fietsendrager is geschikt voor vrijwel elke auto met een trekhaak. Voor aansluiting van elektra levert de fabrikant namelijk een gecombineerde 7- en 13-polige stekker mee. Overigens verdient laatstgenoemde aansluiting wel de voorkeur. Je beschikt daarmee over een mistachterlicht en achteruitrijverlichting. Je kunt de Amber II relatief eenvoudig verplaatsen, want dit hulpstuk weegt maar 15 kilo. Neem je liever drie of zelfs vier fietsen mee? De Pro-User Amber III en Amber IV kosten momenteel minder dan 300 euro. Tot slot is deze betaalbare oprijgoot een nuttig hulpmiddel.

0

Powered by

logo

Thule Xpress

Voor lichtgewicht tweewielers is deze goedkope fietsendrager van Thule ideaal. In tegenstelling tot traditionele fietsendragers ondersteunt dit model een laadvermogen van 30 kilo. Er geldt per vervoersmiddel een maximum van 15 kilo, zodat je bijvoorbeeld twee racefietsen, mountainbikes of lichte stadsfietsen kunt meenemen. De inklapbare behuizing past makkelijk in de kofferbak. Bovendien weegt dit hulpstuk slechts 4,3 kilo. Bedenk wel dat de Xpress geen kantelfunctie heeft. Daarnaast zijn er geïntegreerde sloten.

De montage is zo gepiept. Je zet de Xpress op de trekhaak, waarna je het fietsframe op twee aluminium houders plaatst. Gebruik daarna de rubber riemen om de boel goed vast te maken. Voor het meenemen van een damesfiets en andere modellen zonder standaardframe heb je deze los verkrijgbare adapter nodig. Volgens de Zweedse fabrikant kun je elke lichte fiets met een maat vanaf 20 inch moeiteloos meenemen. Kieskeurig.nl-bezoekers zijn in elk geval overtuigd van dit product. Zij komen tot een gemiddelde beoordeling van een 9,2.

0

Powered by

logo

Twinny Load Easy

Wil je zo goedkoop mogelijk twee fietsen meenemen, dan is de Twinny Load Easy een uitstekende kandidaat. Met behulp van een zogeheten schaarkoppeling bevestig je deze fietsendrager simpel op de trekhaak. Klap de constructie vervolgens open en hijs twee fietsen op de drager. De framesteunen zijn voorzien van een zachte schuimlaag. Op die manier ontstaat er onderweg geen schade. Gebruik de geïntegreerde spanbanden om de fietsframes goed vast te zetten.

De Twinny Load Easy heeft een maximale belastbaarheid van 30 kilo. Dit product is dus niet geschikt om twee e-bikes te vervoeren. Je kunt bijvoorbeeld wel racefietsen, mountainbikes, kinderfietsen en lichte stadsfietsen meenemen. Mogelijk heb je voor een damesfiets dit hulpstuk nodig. Deze zéér goedkope fietsendrager weegt slechts 5,5 kilo, zodat je hem makkelijk in de schuur, garage of kofferbak kunt opbergen.

0

Powered by

logo

Peruzzo Padova Alu

Heeft jouw auto geen trekhaak? Geen probleem, want met deze slim ontworpen fietsendrager van Peruzzo neem je alsnog twee fietsen mee. Je bevestigt dit hulpstuk rechtstreeks op de achterklep. Handig voor wie af en toe eens tweewielers wil vervoeren. Reserveer voor de montage voldoende tijd, want vergeleken met een reguliere fietsendrager kost de installatie iets meer werk. Aan de hand van diverse haken en spanbanden maak je de Padova Alu vast. Wordt de fietsendrager onderweg niet gebruikt? Je kunt de aluminium constructie dan opklappen.

De Peruzzo Padova Alu ondersteunt een draagvermogen tot 30 kilo. Je kunt dus helaas geen e-bikes meenemen. Verder is het product geschikt voor elke lichte fiets met een framemaat tot 28 inch. Voor het vastzetten van de wielen heeft elke wielgoot twee gespen. Deze fietsendrager weegt 7,7 kilo. Wie liever drie fietsen meeneemt, schaft als alternatief deze uitvoering van de Peruzzo Padova Alu aan. Het maximaal toegestane totaalgewicht van dit model bedraagt 45 kilo. Bestaat de achterklep van jouw auto volledig uit glas? In dat geval zijn beide versies van de Padova Alu niet geschikt.

0

Powered by

logo

Pro-User Alustar

Heeft jouw auto dakdragers, dan is de Pro-User Alustar een prijsvriendelijke keuze. Deze aluminium fietsendrager monteer je aan de hand van kunststof vleugelmoeren op het dak. Vervolgens zet je één fiets van maximaal 15 kilo vast. Met behulp van de knelschroef kun je het frame bevestigen. Vanwege de hoogte heb je vermoedelijk een trap nodig om een fiets op de brede wielgoot te hijsen. Houd verder rekening met een maximale diameter van 8 centimeter voor het frame.

Ga je onderweg ergens koffiedrinken? Wees niet bang dat iemand jouw duurbetaalde racefiets of mountainbike steelt. De Alustar heeft namelijk een geïntegreerd slot. Dankzij het compacte ontwerp en lage gewicht van 3,6 kilo berg je deze fietsendrager makkelijk op. Voor een veilige montage zijn dakdragers met een maximaal buisprofiel van 5 × 4,5 centimeter geschikt. Hoewel de fabrikant zelf een adviesprijs van 79,95 euro hanteert, zijn er webwinkels die (veel) minder voor dit product vragen.

0

Powered by

logo
Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten