De beste fietsendragers voor je e-bike

© PXimport

De beste fietsendragers voor je e-bike

Geplaatst: 7 maart 2022 - 09:14

Aangepast: 15 mei 2024 - 09:56

Redactie ID.nl

Wanneer je net een e-bike hebt gekocht, dan gebruik je die mogelijk niet alleen maar voor blokjes om in je buurt. Je wilt 'm misschien ook wel meenemen op vakantie en dan is het zaak om 'm achterop (of bovenop) je auto te krijgen. We zetten enkele van de beste fietsendragers voor je e-bike in de spotlight.

Pro User Diamant Bike Lift

De beste fietsendragers voor je e-bike-18713696

© PXimport

Prijs: Ca. € 650,-
www.pro-user.eu

Als trotse bezitter van een e-bike wil je natuurlijk ook op vakantiebestemmingen lekker rond kunnen fietsen. Met de Diamant Bike Lift neem je twee elektrische fietsen van in totaal zestig kilo mee. 

E-bikes zijn nogal zwaar, waardoor het normaal gesproken behoorlijk wat kracht kost om ze op de wielgoten te hijsen. Met deze fietsendrager hoef je je daar geen zorgen over te maken, want de Diamant Bike Lift bevat een elektrisch liftsysteem. Laat de tweewielers dus met één druk op de knop stijgen of zakken. 

Via het kantelmechanisme kun je op elk moment nog iets in de kofferbak leggen. Een voorwaarde is dat je deze fietsendrager via een 13-polige Jaeger-stekker aan de auto moet koppelen.

Uebler i21

De beste fietsendragers voor je e-bike-18713698

© PXimport

Prijs: Ca. € 650,-
www.uebler.nl

Heb je (te) weinig plek om een omvangrijke fietsendrager thuis op te bergen? Volgens Uebler is de i21 de kleinste fietsendrager die er bestaat. Je vouwt de boel namelijk op tot een relatief klein pakketje van 20 x 61 x 60 centimeter. Zodra je de fietsendrager eenmaal op de trekhaak hebt bevestigd, kun je twee e-bikes van maximaal dertig kilo per stuk meenemen. 

Trap op het voetpedaal om de fietsen zestig graden te laten kantelen, zo kun je nog iets in de kofferbak leggen. Optioneel is de i21 met oprijgoot en parkeerhulp te koop.

Thule Lift V16

De beste fietsendragers voor je e-bike-18713699

© PXimport

Prijs: € 779,-
www.thule.com

Eigenaren van een camper of caravan kunnen met de Thule Lift V16 twee e-bikes op de achterwand meenemen. Houd rekening met een draagvermogen van in totaal vijftig kilo. Vanwege de hoogte is het in de praktijk lastig om twee zware elektrische fietsen op de wielgoten te tillen. Met dit exemplaar is dat gelukkig helemaal niet nodig. 

Zoals de productnaam al doet vermoeden, bevat deze fietsendrager een handmatig liftsysteem. Hiermee kun je een hoogte van zeventig centimeter overbruggen. Tegen een meerprijs van 130 euro is de Thule Lift V16 ook met een motorisch liftsysteem verkrijgbaar.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten