De beste accuhoezen voor je e-bike

© PXimport

De beste accuhoezen voor je e-bike

Fiets

Geplaatst: 15 maart 2022 - 15:48

Aangepast: 17 november 2022 - 09:57

Redactie

De drijvende kracht achter je e-bike is uiteraard de accu en om die goed te beschermen dan wel te isoleren, is het raadzaam er een accuhoes voor te kopen. We brengen enkele van de beste accuhoezen voor je e-bike onder je aandacht.

Basil Downtube Battery Cover

© PXimport

Prijs: Ca. € 23,-
www.basil.com

Fiets jij op een e-bike met een accu van Bosch of Shimano op de onderbuis? Basil ontwikkelt hiervoor twee verschillende hoezen. Let wel op dat je het juiste artikel aanschaft, want de Nederlandse fabrikant gebruikt hiervoor dezelfde productnaam. De wanden van deze sluitende hoes bestaan uit neopreen met een dikte van 4,5 millimeter. Daarmee bescherm je de accu tegen beschadigingen en kou. Fijn is dat je dankzij diverse openingen de batterijstatus eenvoudig kunt aflezen.

NC-17 Connect Thermo Cover

Ca. € 20,-
www.nc-17shop.de

Met deze universele hoes bescherm je een accu op de onderbuis. De hoes is gemaakt van neopreen, waardoor het goed isoleert. Bij een lage temperatuur houdt de accu de warmte daardoor beter vast. Aan de hand van klittenband bevestig je de hoes eenvoudig om de accu. Is de NC-17 Connect Thermo Cover vies geworden? Geen probleem, want je kunt dit hulpstuk op veertig graden wassen.

DS Covers accuhoes

© PXimport

Prijs: Ca. € 30,-
www.dscovers.nl

Het Nederlandse DS Covers is gespecialiseerd in het fabriceren van stevige hoezen voor verschillende vervoersmiddelen. Voor bezitters van elektrische fietsen maakt het bedrijf accuhoezen. Heeft jouw e-bike een accu onder de bagagedrager, dan is dit product een prima optie. Net zoals de meeste andere accuhoezen is ook dit exemplaar van neopreen, waardoor de batterij niet zo erg afkoelt als het wat kouder is. De materiaaldikte bedraagt vier millimeter. Schuif de hoes om de accu en maak de boel vast met klittenband.

Fahrer Battery Bag

© PXimport

Prijs: € 49,95
www.fahrer-berlin.de

Met de zogeheten Battery Bag neem je de accu eenvoudig mee of berg je dit onderdeel voor langere tijd op. Fahrer voorziet deze transsporttas van twee delen, namelijk een gewatteerd binnenvak van neopreen en een weerbestendige hoes. Met behulp van de riempjes van klittenband kun je de accu bijvoorbeeld boven op de bagagedrager bevestigen, wat handig is als je voor een lange fietstocht een tweede batterij wilt meenemen. Het is ook mogelijk om de Battery Bag op het frame te bevestigen.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000