Je eerste racefiets: wat heb je nodig als beginner?

© Rene Schmidt

Je eerste racefiets: wat heb je nodig als beginner?

Geplaatst: 17 juni 2024 - 10:31

Jurjen Idskes

Als de kou uit de lucht is, begint het bij veel fietsfanaten weer te kriebelen. Het wordt namelijk tijd om de wielrenfiets van zolder te halen. Ben jij van plan om met deze sportieve hobby te beginnen? Lees dan hier wat je nodig hebt!

Type wielrenfiets

In eerste instantie nemen veel mensen aan dat er maar één soort wielrenfiets bestaat. Maar wie de Tour de France volgt, ziet al snel dat de renners niet iedere dag op dezelfde fiets rijden. In grote lijnen zijn er vier soorten:

  • Allround: de naam zegt het al: je kunt met deze fiets alle kanten op en dat is handig voor beginners.

  • Endurance: gemaakt voor lange ritten. Je zit iets meer rechtop en dat is prettig voor beginners.

  • Aero: fiets met een zo laag mogelijk luchtweerstand door een sterker voorovergebogen houding.

  • Klim: fiets met een extreem laag gewicht. Duur en specialistisch en daarom voor starters niet geschikt.

Een allround of endurance fiets aan zijn de beste opties voor beginners.

Aankoopbedrag: wat is verstandig?

Starten met een dure racefiets is geen goed idee. Want wat als je wielrennen toch niet leuk vindt? Tegelijkertijd zijn de goedkoopste fietsen ook geen aanrader. Want daardoor beleef je minder plezier aan de sport. Wat is wel een mooi bedrag voor je eerste racefiets? Laten we vooropstellen dat het een sport met hoge startkosten is. Buiten het kopen van een fiets valt het mee, want je hoeft bijvoorbeeld geen contributie te betalen.

Een wielrenner aan het fietsen

© pavel1964 - stock.adobe.com

Een degelijke racefiets met alle benodigdheden kost je al snel 1000 euro. Dan hebben we het nog over een beginnersmodel. Voor een fiets uit het middensegment ben je meer dan 2500 euro kwijt en voor een model uit de topklasse betaal je rond de 10.000 euro.

Tweedehands wielrenspullen kopen

Op de tweedehandsmarkt staan veel racefietsen en benodigdheden. Met een mooie deal bespaar je een hoop geld. Let er wel op dat de framemaat en dergelijke echt bij jou past. Dat is bij een racefiets nog een stuk belangrijker dan bij een standaard fiets. Denk er verder aan dat je vaak geen garantie hebt. Een ander voordeel bij het kopen van een nieuwe fiets is dat je bij een wielerwinkel geholpen wordt bij het perfect afstellen van de fiets. Een helm moet je wel altijd nieuw kopen. Want een tweedehands exemplaar kan onzichtbaar beschadigd zijn en daardoor onvoldoende bescherming bieden.

Zijn er verschillen tussen dames- en herenfietsen?

Tussen racefietsen voor dames en heren bestaat weinig verschil. Wielrenfietsen hebben sowieso het ontwerp van een herenfiets met de hoge stang tussen zadel en stuur. Er is wel een onderscheid tussen de zadels die mannen en vrouwen prettig vinden. Maar dat is persoonlijk en zul je toch echt zelf moeten ontdekken. We raden je wel aan om meteen te beginnen met een comfortabel zadel.

Lees ook: 5 goede racefietszadels voor langeafstandsritten

Het materiaal van het frame

Racefietsen worden gemaakt van aluminium, koolstofvezel (carbon), staal en titanium. Een stalen fiets is het goedkoopst, maar ook ouderwets, zwaar en kan gaan roesten. Titanium is een zeer geschikt materiaal, maar ook erg duur. Onder beginners is aluminium het populairst. Het is stevig, licht en betaalbaar.

Carbon is nog lichter, maar ook duurder en kwetsbaarder. Je zult al snel meer dan 1200 euro uit moeten geven voor zo’n model. Een voordeel is dat je door het lage gewicht makkelijker een helling opklimt en carbon trillingen beter absorbeert dan aluminium voor een hoger rijcomfort. Afhankelijk van je budget zijn aluminium en carbon goede opties voor beginners.

Racefiets met een carbon frame

© Martin Hibberd

Montagegroep

De verzameling van pedalen, cranks, cassettes, kettingbladen, derailleurs en de kabels en hendels die erbij horen, noemen we de montagegroep, de aandrijving of gewoonweg de groep. Het zijn in feite de onderdelen waarmee je de fiets aanstuurt en aandrijft. Bij een beginnersfiets zit meestal standaard zo’n groep. Bij de hogere prijssegmenten zoeken renners vaak alles afzonderlijk bij elkaar.

Shimano, Sram en Campagnolo zijn de grootste en bekendste merken. Die hebben elk weer verschillende lijnen, oplopend van beginner tot professional. De montagegroep bestaat uit de meest kwetsbare onderdelen van een fiets. Duurdere groepen zijn duurzamer en alles werkt net even ietsje soepeler, zoals het schakelen. Als je van plan bent om rustig aan te beginnen is een starterset die op je eerste racefiets zit voldoende, zolang je kiest voor een betrouwbaar merk. Pas als je serieus gaat wielrennen, profiteer je significant van de voordelen van een dure montagegroep.

Tandwielen op een racefiets

© chamnan

Remmen

Je racefiets kan niet zonder een paar betrouwbare remmen. De traditionele velgremmen zijn voor racefietsen nog altijd populair. Daarbij worden blokjes tegen de velg aangeklemd wanneer je de rem aantrekt. Het nadeel is dat ze niet zo goed werken als het geregend heeft of als je wielen vies zijn. Daarnaast beschadigen ze op den duur de velgen. Schijfremmen lijken dan ook de toekomst te hebben. Inmiddels zitten ze standaard op de meeste nieuwe racefietsen, ook binnen het lagere prijssegment.

Mechanische schijfremmen zijn goedkoop vergeleken met hydraulische schijfremmen. Dat laatste zijn door de hoge kosten en specialistisch onderhoud niet aan te bevelen voor beginners. Schijfremmen hebben veel remkracht en werken ook optimaal bij nattigheid en vuil. Als het even kan raden we je aan om voor mechanische schijfremmen te kiezen. Maar als je tijdens droog weer een vlak parcours aflegt, zijn velgremmen ook prima.

Wielrenschoenen

Wielrenschoenen worden nog weleens over het hoofd gezien. Terwijl ze wel degelijk noodzakelijk zijn. In eerste instantie zullen wielrenschoenen even wennen zijn. Erop lopen voelt wat apart aan.

Speciale wielrenschoenen voor wielrenners

© Egoitz Bengoetxea

Het is de bedoeling dat je de schoenen vastklikt in de pedalen en dat vereist enige oefening. Daarvoor gebruik je de schoenplaatjes onder de zool. Die koop je niet samen met de schoenen, maar horen bij de pedalen. Je maakt deze plaatjes vast aan de zool met 3 schroefjes in een driehoek. Alle racefietsschoenen gebruiken hetzelfde systeem, dus dat is lekker makkelijk. Dankzij het vastklikken kunnen je voeten niet van de pedalen schieten. Bovendien kun je ook bij een omhooggaande beweging van je voet extra kracht zetten door aan de pedaal te trekken. Handig om nog net de top van een berg te bereiken of dat sprintje vlak voor de finish te winnen.

Fietskleding

Wielerkleding zit strak zodat je zo min mogelijk weerstand ervaart. Sommigen vinden dat in eerste instantie ongemakkelijk om te dragen. Als je geen wedstrijden rijdt, is het dragen van een normaal sportshirt of T-shirt niet zo’n punt. Hoewel wielrenners op den duur altijd kiezen voor een echt fietsshirt. We adviseren om wel altijd een goede wielrenbroek aan te schaffen, die draag je trouwens zonder onderbroek. Een paar fietshandschoenen is eigenlijk ook onmisbaar. Daarmee voorkom je blaren op je handen tijdens lange tochten.

Ook interessant: Wielerkleding: wat draag je bij welke temperatuur?

Serieus werk maken van je wielertocht?

Wielerkleding vermindert weerstand waardoor je sneller gaat!

Lijst met overige benodigdheden

Voor een geslaagde wielertocht heb je meer nodig dan alleen een betrouwbare fiets. Denk ook aan een helm, een bandenplakset, een extra binnenband, een fietspomp of CO₂-patroon en een bidon.

Upgrades voor een later moment

Zodra je verknocht bent aan het wielrennen, leer je vanzelf meer over racefietsen. Echte fanaten hebben over elk onderdeel een oordeel klaar. Wat dacht je van een aerodynamischer stuur of lichtere wielen? Je kunt de montageset vervangen of uiteindelijk kiezen voor een high-end frame. We adviseren om met een goede basis te beginnen en als je veel fietst en meer leert kun je upgrades overwegen. Alvast veel fietsplezier!


0

Powered by

logo
Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten