Consumenten testen: de CUBE Kathmandu One 750

Consumenten testen: de CUBE Kathmandu One 750

Geplaatst: 25 mei 2024 - 17:24

Partnerredactie

De CUBE Kathmandu Hybrid One 750 is een krachtige en sportieve e-bike die uitblinkt op uitdagende routes. Deze premium fiets werd uitgebreid getest door drie enthousiaste fietsers in het kader van de Kieskeurig.nl E-bike Duurtest.

In samenwerking met CUBE

Als onderdeel van de Kieskeurig.nl E-bike Duurtest is deze CUBE Kathmandu Hybrid One 750 uitgebreid getest door drie verschillende testrijders, die de fiets allemaal een paar weken in gebruik hebben gehad. Wil je meer weten over de testprocedure en hoe de testers met de e-bikes zijn gematcht? Of wil je weten welke elektrische fietsen uiteindelijk met een winnend predicaat uit de test zijn gekomen? Laat je e-mailadres hieronder achter en ontvang direct de resultaten!

Download nu de E-bike Duurtest-resultaten

Door het invullen van jouw naam en e-mailadres meld je je aan voor ontvangst van de Kieskeurig.nl E-bike Duurtest resultaten. Tevens ben je ingeschreven voor de Kieskeurig.nl E-bike nieuwsbrief.

Gebruiksvriendelijkheid

De Bosch-bediening en het Intuvia-display maken de fiets eenvoudig in gebruik. "Het is een gebruiksvriendelijke fiets: het aan- en uitzetten gaat gemakkelijk en het display geeft voldoende informatie," aldus Gert. Ook Remco merkte op dat de bediening en het display positieve punten zijn.  

Het geïntegreerde accusysteem oogt strak, maar maakt de accu wat lastiger toegankelijk. "De accu kan verwijderd worden, maar de toegang zit aan de onderkant van de buis. Hierdoor is de accu wat minder makkelijk uit te nemen," volgens Dick. De stabiele standaard is handig, zelfs op gras. Een nadeel is de grote draaicirkel, wat manoeuvreren in kleine ruimtes bemoeilijkt.

Fietscomfort

De fiets biedt een uitstekend comfort dankzij de verende voorvork, brede banden en verstelbaar stuur. Gert prees de 'verende zadelpen' en dat je de handvatten naar je eigen wensen kunt instellen. Dick was ook te spreken over de verende voorvork en zadelpen, maar vond het zadel zelf minder lekker zitten. "Het zadel had in mijn ogen van betere kwaliteit mogen zijn. Na lange ritten heb ik last van schuurplekken op de binnenkant van mijn dijen." Remco genoot van de 'extra ondersteuning van de handvatten' tijdens lange ritten. 

“Met zijn brede banden, rechte stuur en geveerd zadel biedt de Kathmandu Hybrid een hoog rijcomfort.”

- Remco

Prestaties

De Bosch Performance CX-motor ontpopt zich als een ware klimgeit. Remco heeft de fiets danig op de proef gesteld door ’m mee te nemen naar Zuid-Limburg. De e-bike kwam volledig tot zijn recht op de uitdagende hellingen en onverharde paden. "Zelfs op onverharde bospaden voelde ik me veilig en stabiel." Hij beschrijft de motor als 'een krachtpatser' die zelfs de steilste Limburgse heuvels als molshopen liet aanvoelen: "Ik fietste zonder moeite met 26 km/u een heuvel van 7% op."  

Gert roemt de 'uitstekende trekkracht' bij hellingen. Dick ervoer de 'zeer goede ondersteuning met een hoog koppel' en prees de grote accu van 750 Wh voor een ruime actieradius. De trapondersteuning is in te stellen via de Flow-app. De hydraulische schijfremmen bieden uitstekende controle, maar moet je hard remmen, dan kan de fiets soms doortrappen. Een ander minpuntje is dat de ondersteuning bij het opstarten standaard uit staat. 

Design en afwerking

De fiets is keurig afgewerkt en heeft een sportieve, robuuste uitstraling. Remco vond de premium afwerking top, met een slimme bidonhouderplaats voor deze sportieve fiets. Gert noemde de fiets 'mooi vormgegeven en netjes afgewerkt', op een paar vreemde lasnaden na. Ook Dick vond dat de kabels goed waren weggewerkt, maar dat de lasnaden niet overal even mooi waren. Pluspunten zijn verder de grote trappers, heldere verlichting en het lage zwaartepunt. 

Consumenten testen: de CUBE Kathmandu One 750-ep5c3WtzRxWyucCU6RTNew

Offroad

De verende voorvork, brede banden en het rechte stuur geven de Kathmandu Hybrid One 750 echte offroad capaciteiten. "Met zijn brede banden, rechte stuur en geveerd zadel biedt de Kathmandu een hoog rijcomfort", aldus tester Remco. Gert bevestigt dit door te zeggen dat de fiets 'lekker stabiel op de weg' ligt door de brede banden. 

Lange afstanden 

Met de grote 750Wh-accu heeft de Kathmandu Hybrid One 750 een uitstekende actieradius voor lange ritten. Gert reed 50 kilometer en had daarna nog 44 procent accucapaciteit over, dus 'een dikke 80 kilometer is makkelijk haalbaar'. Bovendien is het handig dat de accu snel oplaadt, voor wie ritten met vele kilometers wil maken. 

Prijs-kwaliteitverhouding

De CUBE Kathmandu Hybrid One 750 is een premium e-bike in het hogere prijssegment. Maar volgens onze testers krijg je zeker waar voor je geld. Remco omschrijft hem als 'een e-bike van de bovenste klasse' met een 'premium afwerking'. En Gert zegt dat de fiets 'zeker op mijn lijstje komt te staan'.  

Consumenten testen: de CUBE Kathmandu One 750-I5XsgksvSs-6A47Zz8NBVg

Conclusie

De CUBE Kathmandu Hybrid One 750 is een uitstekende keuze voor veeleisende fietsers die een krachtige, comfortabele en sportieve e-bike zoeken voor uitdagende routes. De combinatie van prestaties, gebruiksgemak en de premium afwerking maken deze fiets tot een topper in zijn klasse. Een paar kleine minpuntjes zijn de lastige accutoegang, het matige zadel, de beperkte stuuruitslag en het doortrappen bij hard remmen. Maar overall is dit een aanrader voor avontuurlijke ritten op uitdagende terreinen. 

Pluspunten
  • Krachtige motor 

  • Uitstekend rijcomfort 

  • Robuust en sportief design 

Minpunten
  • Lastig toegankelijke accu 

  • Hard zadel voor lange ritten

  • Lastiger manoeuvreren 

Meer informatie over deze e-bike?

Bekijk de Cube Kathmandu Hybrid One 750 op Kieskeurig.nl

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten