Giant AnyTour E+ 5: krachtige en comfortabele e-bike voor avonturiers

© Giant

Giant AnyTour E+ 5: krachtige en comfortabele e-bike voor avonturiers

Geplaatst: 20 juni 2024 - 08:34

Partnerredactie

Op zoek naar een nieuwe e-bike waarmee je járen vooruit kunt? De nieuwe Giant AnyTour E+ 5 bestaat louter uit kwaliteitsonderdelen, wat hem geschikt maakt voor dagelijkse ritten naar het werk als lange toertochten. Je kunt op elk terrein uit de voeten, want de krachtige middenmotor biedt verschillende ondersteuningsniveaus.

Partnerbijdrage – in samenwerking met Giant

De recent verschenen AnyTour E+ 5 is voor jong en oud geschikt. Deze moderne elektrische fiets kun je namelijk met een hoge óf lage instap kopen. Bovendien ontwikkelt Giant zijn nieuwste telg in verschillende framematen. Kies je voor een lage instap, dan heb je ook nog eens keuze uit twee hippe kleurstellingen. Kortom, voor iedereen is er een passend exemplaar beschikbaar!

Intelligente middenmotor

De elektromotor vormt het hart van iedere elektrische fiets. Bij de nieuwe modellen van Giant valt dit essentiële onderdeel amper op. De zogenoemde SyncDrive Core-motor is namelijk in de trapas verwerkt. Het zwaartepunt bevindt zich hierdoor exact in het midden van de tweewieler, waardoor je nauwelijks aan deze e-bike hoeft te wennen. De rijervaring is tenslotte nagenoeg hetzelfde als bij een reguliere fiets. Meerdere trapsensors meten jouw kracht op de pedalen, waarna de middenmotor automatisch een comfortabel ondersteuningsniveau kiest. Je hoeft je onderweg dus niet met allerlei instellingen bezig te houden.

Dankzij een flinke koppel van 55 Nm (newtonmeter) ben je steile hellingen en tegenwind altijd de baas. De betrouwbare SyncDrive Core-middenmotor levert tijdens alle weers- en wegomstandigheden ruimschoots genoeg vermogen. Loop je weleens met het stuur in de hand op het voetpad? Activeer dan de loopassistent. De motor helpt in deze modus een handje mee, zodat je de e-bike moeiteloos vooruit duwt.

Kilometerslange fietsavonturen

Vanzelfsprekend leent de AnyTour E+ 5 zich uitstekend voor woon-werkverkeer. Daarnaast kun je met dit vervoersmiddel ook langer op pad. Trek er dus gerust een of meerdere dagen op uit. In de schuine framebuis zit een accu met een riante capaciteit van 500 Wh. Die is goed voor een actieradius van maximaal 170 kilometer. Zelfs op een lang en zwaar parcours door heuvelachtig gebied kun je continu trapondersteuning gebruiken. Selecteer met behulp van zeven Shimano-versnellingen een prettige weerstand. De hydraulische schijfremmen zorgen voor een korte remweg. Ook in de regen!

Giant AnyTour E+ 5: krachtige en comfortabele e-bike voor avonturiers -HYByK9irS8KmHJqcVG7yuA

© Giant

Tijdens korte en lange fietstochten toont het duidelijke kleurenscherm van 3 inch relevante informatie. Zo zie je precies hoeveel kilometer je met het huidige ondersteuningsniveau nog kunt fietsen. Bekijk daarnaast de snelheid, de gereden afstand en het resterende batterijniveau. Vind je het leuk om onbekende plekken met de e-bike te verkennen? Stippel dan een route uit en volg met de ingebouwde fietsnavigatie de juiste weg. Je dient hiervoor een smartphone met de fietscomputer te verbinden.

Onderhoudsarm design

Vergeleken met klassieke tweewielers vereist de AnyTour E+ 5 amper onderhoud. Een belangrijke reden hiervoor is dat diverse componenten in het frame zijn verwerkt, zoals de accu en bedrading. Dat voorkomt slijtage. Vanwege het strakke design zonder bungelende kabels maak je de boel makkelijker schoon. Haal na een rit even een doekje over het frame en de fiets oogt weer spic en span.

De ketting is normaliter verreweg het kwetsbaarste onderdeel van een fiets. Die trekt onderweg allerlei vuil aan en is ook nog eens gevoelig voor roestvorming. Met de AnyTour E+ 5 heb je geen last van dit euvel. De aanwezige carbon-riemaandrijving heeft namelijk ook bijna geen onderhoud nodig. Overige voordelen van deze vernieuwde aandrijfmethode zijn de lange levensduur en stille werking. De ketting smeren is voortaan verleden tijd!

Makkelijk op- en afstappen

Giant heeft zijn nieuwe e-bikes van allerlei gemakken voorzien. Opvallend is de zogenoemde dropper seatpost op het stuur. Zet met deze hendel je zadel tijdelijk lager, waarna je veiliger op- en afstapt. Verder heeft het geïntegreerde MIK HD-systeem op de bagagedrager veel meerwaarde. Klik hierop relatief zware accessoires met een maximaal totaalgewicht van 27 kilo vast, zoals fietstassen of een kinderzitje. Handig is dat je deze accessoires ook weer soepel losmaakt. Meer spullen meenemen? Geen probleem, want de achtervork bevat bevestigingspunten om een fietskar te koppelen.

Zit je eenmaal op de fiets, dan ervaar je onderweg het nodige comfort. Aan de hand van de verende voorvork van 63 millimeter en verende zadelpen heb je nauwelijks last van drempels, boomwortels en andere oneffenheden in het wegdek. De AnyTour E+ 5 heeft brede Schwalbe-banden met een antileklaag. Op tegels, asfalt en schelpenpaden heb je met deze banden maximale grip. Ben je laat thuis en wordt het al schemerig? Zet dan met de bedieningsknop op het stuur het felle voor- en achterlicht aan.

Giant AnyTour E+ 5: krachtige en comfortabele e-bike voor avonturiers -J0NRpeMeR8CmCGFIrDf72g

© Giant

Giant AnyTour E+ 5 kopen?

Een nieuwe Giant AnyTour E+ 5 e-bike staat garant voor jarenlang fietsplezier. Ga voor meer informatie naar deze website of maak een testrit bij een fietsdealer in jouw buurt.

Nieuwsgierig naar deze e-bike?

Bekijk hier de Giant AnyTour E+ 5

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten