Consumenten testen: de Trek Fetch+2

Consumenten testen: de Trek Fetch+2

Geplaatst: 9 juni 2024 - 09:02

Partnerredactie

De Trek Fetch+ 2 is een longtail elektrische bakfiets die zich richt op gezinnen die een praktische en comfortabele oplossing zoeken voor het vervoeren van kinderen en boodschappen. Voor de Kieskeurig.nl Bakfiets Duurtest is deze fiets getest door drie consumenten: Isabelle, Anshari en Erik. Hun ervaringen geven een goed beeld van de gebruiksvriendelijkheid, het comfort, de prestaties, het design en de prijs-kwaliteitverhouding van deze e-bike.

In samenwerking met Trek

Als onderdeel van de Kieskeurig.nl E-bakfiets Duurtest is de Trek Fetch+2 uitgebreid getest door drie verschillende testrijders, die de elektrische bakfiets allemaal een paar weken in gebruik hebben gehad. Wil je meer weten over de testprocedure en hoe de testers met de elektrische bakfietsen zijn gematcht? Of wil je weten welke elektrische bakfietsen uiteindelijk met een winnend predicaat uit de test zijn gekomen? Laat je e-mailadres hieronder achter en ontvang direct de resultaten!

Meld je aan voor de E-bakfiets Duurtest-resultaten

Door het invullen van jouw naam en e-mailadres meld je je aan voor ontvangst van de Kieskeurig.nl E-bakfiets Duurtest resultaten. Tevens ben je ingeschreven voor de Kieskeurig.nl nieuwsbrief.

Gebruiksvriendelijkheid

De testers zijn unaniem positief over de bediening en het display van de Trek Fetch+ 2. Isabelle vindt het superhandig dat de fietscomputer advies geeft over het op- of terugschakelen. Anshari vindt het display zeer gebruiksvriendelijk en makkelijk te bedienen via de knoppen links op het stuur. Erik benadrukt ook dat alle functies op het stuur makkelijk te bedienen en overzichtelijk geplaatst zijn.

De toegankelijkheid van de accu is zeer goed. Anshari merkte op dat de accu dankzij de snellader van Bosch in drie uur volledig is opgeladen. Erik vindt de oplaadsnelheid eveneens relatief snel, wat handig is als je tussentijds moet bijladen.

De testers waarderen de extra functies van de fiets. Zo is Isabelle erg te spreken over de beugel achterop, omdat haar dochter zich eraan kan vasthouden, wat een veilig gevoel geeft. Anshari is blij verrast door het gemak waarmee de fiets op de standaard te zetten is en Erik vindt de bijgeleverde sloten weliswaar zwaar, maar functioneel.

Fietscomfort 

Het zitcomfort van de Trek Fetch+ 2 wordt over het algemeen als goed beoordeeld. Isabelle vindt de actieve zithouding vergelijkbaar met die van een mountainbike, maar had op hobbelige wegen last van de harde handvatten. Anshari waardeert de rechte zithouding en de polsondersteuning van de handvatten. Erik vindt de fietshouding zeer prettig, zelfs bij langere ritten.

De algemene rijervaring is zeer positief. Isabelle prijst de stabiliteit en het gemak waarmee de fiets te besturen is, zelfs bij het wegrijden bij stoplichten. Anshari vindt de korte draaicirkel van het stuur fijn en merkt op dat het manoeuvreren met de fiets heel goed te doen is, zowel met als zonder gewicht. Erik benadrukt dat de fiets solide aanvoelt en de vering goed is.

Consumenten testen: de Trek Fetch+2-HMkZ52kfQlyEbsbVfw2wGA

Prestaties 

De motorprestaties en trapondersteuning van de Trek Fetch+ 2 worden als uitstekend beoordeeld. Isabelle vindt de trapondersteuning krachtig en merkt op dat je zonder moeite bruggen en heuvels opfietst. Anshari prijst de krachtige Bosch-middenmotor die het fietsen met bagage comfortabel maakt. Erik vindt de ondersteuning geweldig en merkt op dat de fiets snel op snelheid is en na een stop ook weer snel verder kan.

De remprestaties worden als zeer goed ervaren. Isabelle vindt de remmen goed en snel reageren. Ook Anshari merkt op dat de remmen heel goed werken; ze brengen de fiets comfortabel tot stilstand. Erik vindt de remmen betrouwbaar, zelfs met een zware lading.

Design en afwerking 

Over het design en de afwerking van de Trek Fetch+ 2 wordt over het algemeen positief gedacht. Isabelle vindt de fiets er stoer uitzien en netjes afgewerkt. Anshari houdt van het design en de manier waarop de fiets afgewerkt is, maar de kleur vindt hij iets te opvallend. Erik daarentegen vindt de kleur juist wel mooi.

De bouwkwaliteit van de fiets wordt als solide en betrouwbaar ervaren. Isabelle prijst de stevige en stabiele constructie van de fiets. Anshari vindt de bakken licht en stevig, wat bijdraagt aan het lage gewicht van de fiets. Erik benadrukt de goede bouw en vering.

“Deze fiets past perfect bij onze wensen.”

- Isabelle

Wat verder opvalt

Enkele opvallende punten die door de testers worden genoemd, zijn de wendbaarheid en het stuurcomfort van de fiets. Isabelle vindt de wendbaarheid fantastisch, maar merkt op dat het belangrijk is om rekening te houden met de langere achterkant bij het parkeren*. Ook Anshari vindt het fijn dat de fiets makkelijk te manoeuvreren is, zelfs met gewicht achterop. Erik vindt de fiets eveneens zeer wendbaar en prijst de stabiliteit van de bakken.

* Noot: De Trek Fetch+ 2 van Trek is met een lengte van 1.70 meter net zo lang als een gewone stadsfiets.

Prijs-kwaliteitverhouding

De prijs-kwaliteitverhouding van de Trek Fetch+ 2 wordt als goed beoordeeld. Isabelle vindt de fiets fijn en comfortabel rijden, wat de prijs rechtvaardigt. Anshari geeft de fiets een 9 uit 10 en vindt de fiets een fijne en veilige bakfiets die hij zeker zou aanraden. Erik vindt de fiets een goede investering, gezien de solide bouw en de praktische functies.

Consumenten testen: de Trek Fetch+2-QfrJJgtFS9WK4_JgmHqpHw

Conclusie 

De Trek Fetch+ 2 is een veelzijdige en betrouwbare longtail elektrische bakfiets die zich uitstekend leent voor het vervoeren van kinderen en boodschappen. De fiets biedt een comfortabele rijervaring, krachtige motorondersteuning en een solide bouwkwaliteit. De testers zijn unaniem positief over de gebruiksvriendelijkheid, het fietscomfort en de prestaties van de fiets. Hoewel er enkele mindere punten werden genoemd, zoals de wat harde handvatten en de opvallende kleur, wegen deze niet op tegen de vele voordelen van de fiets.

Pluspunten

  • Sterke motor

  • Veel plek in de bakken

  • Accu laadt snel op

  • Ruime actieradius 

Minpunten

  • Weinig demping

  • Moeilijk in- en uitparkeren

  • Beperkte beenruimte

Meer informatie over deze e-bakfiets?

Bekijk de Trek Fetch+2 op Kieskeurig.nl

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten