Consumenten testen: de Cannondale Mavaro Neo 4

Consumenten testen: de Cannondale Mavaro Neo 4

Geplaatst: 2 juni 2024 - 08:37

Partnerredactie

De Cannondale Mavaro Neo 4 is een elektrische fiets die is ontworpen met het oog op zowel functionaliteit als stijl, gericht op een breed scala aan fietsers. Drie enthousiaste proefrijders hebben deze stoere e-bike uitvoerig getest in het kader van de Kieskeurig.nl E-bike Duurtest. Wat zijn hun ervaringen?

In samenwerking met Cannondale

Als onderdeel van de Kieskeurig.nl E-bike Duurtest is deze Cannondale Mavaro Neo 4 uitgebreid getest door drie verschillende testrijders, die de fiets allemaal een paar weken in gebruik hebben gehad. Wil je meer weten over de testprocedure en hoe de testers met de e-bikes zijn gematcht? Of wil je weten welke elektrische fietsen uiteindelijk met een winnend predicaat uit de test zijn gekomen? Laat je e-mailadres hieronder achter en ontvang de resultaten direct!

Download nu de E-bike Duurtest-resultaten

Door het invullen van jouw naam en e-mailadres meld je je aan voor ontvangst van de Kieskeurig.nl E-bike Duurtest resultaten. Tevens ben je ingeschreven voor de Kieskeurig.nl E-bike nieuwsbrief.

Gebruiksvriendelijkheid

De Cannondale Mavaro Neo 4 scoort hoog op gebruiksvriendelijkheid. Bente vindt dat de e-bike haar dagelijkse woon-werkverkeer in Amsterdam aanzienlijk heeft vergemakkelijkt. Ook zegt ze: “Het display is duidelijk en biedt veel informatie, wat ik erg waardeer.” Lieke en Olaf merken op dat het opladen en loskoppelen van de accu soepel verloopt, al vond Olaf het uitnemen van de accu uit het frame in het begin even wennen. “Het ontbreken van snelbinders is een minpuntje, maar over het algemeen ben ik erg tevreden over deze e-bike”, voegt Lieke toe.

"Voor het dagelijkse woon-werkverkeer (20 kilometer heen en terug) is dit een hele fijne e-bike.”

- Bente

Fietscomfort

Op het gebied van comfort heeft de Mavaro Neo 4 indruk gemaakt op onze testers. Bente moest even wennen aan het sportieve zadel bij langere ritten, maar de dikke banden en goede vering zorgden voor een comfortabele rit, zelfs op slecht wegdek. Lieke prijst de vering en de banden eveneens, en merkt op dat kleine stoeprandjes bijna niet te voelen waren tijdens het fietsen. Olaf is tevreden met de zithouding en de goede grip van de handvatten, wat voor hem bijdraagt aan een comfortabele rijervaring.

Prestaties

De prestaties van de Mavaro Neo 4 worden over het algemeen goed beoordeeld door de testers. Bente is onder de indruk van de goede ondersteuning en het mooie, sportieve uiterlijk van de e-bike. Lieke vindt de verschillende ondersteuningsstanden goed werken, hoewel ze opmerkt dat de versnellingen in de andere richting zijn ingesteld dan ze gewend is. Olaf merkt op dat de trekkracht van de motor in de automatische ondersteuningsstand beter kan, maar vindt de motor wel vrij stil.

Design en afwerking

Ook het design en de afwerking van de e-bike worden gewaardeerd. Bente vindt de fiets een mooie kleur hebben en is tevreden met de afwerking, al merkte ze dat de linker remkabel uitsteekt, zodat die in de weg zat als ze de fiets uit het fietsenrek wilde halen. Lieke beschrijft de e-bike als 'wit, strak, mooi afgewerkt'. Olaf is ook tevreden met de mooie afwerking van het frame en de bekabeling.

Consumenten testen: de Cannondale Mavaro Neo 4-FS2PwkiMSU-u_28hEISOlg

Veiligheid en zichtbaarheid

De Cannondale Mavaro Neo 4 is uitgerust met geïntegreerde verlichting. De voor- en achterlichten zorgen ervoor dat je goed zichtbaar bent voor andere weggebruikers, wat de veiligheid aanzienlijk verhoogt. Bente merkt op: “De verlichting van de fiets is helder en maakt me goed zichtbaar, wat een geruststellend gevoel geeft tijdens avondritten.”

Daarnaast is de stabiliteit van de fiets, mede dankzij de dikke banden en goede vering, een ander aspect dat bijdraagt aan de veiligheid. Lieke zegt: “De dikke banden zorgen niet alleen voor comfort, maar ook voor een stabiele rit. Dat is fijn als het geregend heeft, waardoor de wegen glad en nat zijn.” Olaf voegt hieraan toe: “De remmen van de Mavaro Neo 4 werken uitstekend, zelfs bij natte omstandigheden. Dat geeft een veilig gevoel, wetende dat ik snel kan stoppen als dat nodig is.”

Een aandachtspunt dat Olaf noemt, is de fietsbel: “De fietsbel is niet echt goed te horen, wat in een drukke stad als Amsterdam een minpunt kan zijn.”

Wat verder opvalt

Tijdens de testperiode van de Cannondale Mavaro Neo 4 viel nog een aantal dingen op, zoals het nieuwe versnellingssysteem van Shimano. Sommige testers moesten hier even aan wennen; het werkt namelijk in tegengestelde richting.

Daarnaast merkte Bente op dat de e-bike soms lijkt te worden afgeremd: “Soms heb je het idee dat je wordt tegengehouden.” Dat is van invloed op de algehele rijervaring, vooral tijdens langere ritten waarbij consistentie in de trapondersteuning wenselijk is.

Consumenten testen: de Cannondale Mavaro Neo 4-aqqJhNLBRrOQ8GiDxd-CKA

Conclusie

De Cannondale Mavaro Neo 4 is een veelzijdige e-bike die uitblinkt in gebruiksgemak, comfort en prestaties. De testers waren over het algemeen zeer tevreden met hun ervaringen. Wel moeten de testers wennen aan het nieuwe versnellingssysteem van Shimano, dat in tegengestelde richting werkt. Met zijn goede ondersteuning, comfortabele rit en vrij stille motor is de Mavaro Neo 4 een uitstekende keuze voor zowel dagelijks gebruik als recreatieve ritten.

Pluspunten
  • Uitstekend rijcomfort

  • Krachtige motor

  • Stijlvol modern design

Minpunten
  • Zadel vergt gewenning

  • Geen snelbinders

Meer informatie over deze e-bike?

Bekijk de Cannondale Mavaro Neo 4 op Kieskeurig.nl!

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten