Bosch eBike Lock: extra digitale diefstalbeveiliging voor je e-bike

© Bosch

Bosch eBike Lock: extra digitale diefstalbeveiliging voor je e-bike

Geplaatst: 3 september 2023 - 17:23

Aangepast: 12 september 2023 - 11:00

Hans de Looij

De diefstal van e-bikes loopt de spuigaten uit. Heb je een elektrische fiets en stal je hem op straat of in een openbare fietsenstalling, dan moet je maar afwachten of hij er bij terugkomst nog staat. Producenten doen er alles aan om e-bikes beter tegen diefstal te beveiligen. Zo breidt Bosch eBike Systems zijn digitale diefstalbeveiliging eBike Lock uit met een nieuwe update voor Kiox-displays. Je leest hier wat dat is en hoe dat werkt.

Lees ook: Zo kies je het beste slot voor jouw (elektrische) fiets

Wil je een e-bike goed beveiligen, dan zul je in eerste instantie altijd een mechanisch slot blijven gebruiken. Maar met eBike Lock maakt Bosch het nóg minder aantrekkelijk voor dieven om een e-bike te stelen. Deze functie zorgt er namelijk voor dat de motorondersteuning wordt uitgeschakeld. Een e-bike stelen wordt hierdoor onaantrekkelijk, want een e-bike zonder ondersteuning, daar heb je niet veel aan. Dat maakt het voor dieven een stuk moeilijker om de fiets door te verkopen.

Hoe werkt de Bosch eBike Lock-functie?

Om eBike Lock op je e-bike te activeren, moet je mobiele telefoon via bluetooth met je fiets verbonden zijn. Met behulp van de Bosch eBike Flow-app kun je via instellingen de functie eBike Lock activeren. Na activatie wordt de motorondersteuning auto­matisch geblokkeerd telkens als je de e-bike via de led-remote links op je stuur uitzet. Bovendien wordt je e-bike auto­matisch uitgeschakeld als hij tien minuten niet wordt gebruikt of als je de accu of het display verwijdert. Of de functie eBike Lock actief is en de motorondersteuning uit staat, wordt aangeven door korte geluidsignalen, lichtsignalen en symbolen op de led-remote, het display of je mobiele telefoon.

Om de lockfunctie weer te ontgrendelen, zet je de e-bike aan en zorg je ervoor dat je mobiele telefoon in de buurt is. De eBike Lock-functie zal het systeem direct ontgrendelen en de e-bike is weer klaar voor gebruik. Bij verlies van je mobiele telefoon log je gewoon in op een andere telefoon met het account van je eBike Flow-app.

eBike Lock / eBike Flow-app Bosch

© Bosch

Gratis digitale sleutel

Bosch eBike Lock bestaat als betaalde functie al langer en is bruikbaar op de Kiox- en Nyon-displays (vanaf modeljaar 2021) in combinatie met de Bosch-aandrijvingssystemen Active Line en Active Line Plus vanaf modeljaar 2018 en Cargo Line, Performance Line en Performance Line CX vanaf modeljaar 2020.

Dankzij een nieuwe update wordt Bosch eBike Lock nu ook als gratis functie binnen de Flow-app aangeboden. Je e-bike moet wel over het Bosch smart systeem beschikken en uitgerust zijn met een Kiox 300 of 500 display. Als meerdere mensen binnen een gezin een e-bike delen, kun je meerdere digitale sleutels definiëren. De beveiliging door eBike Lock is dus niet langer gebonden aan één mobiele telefoon.

Een andere nieuwe functie van de eBike Flow-app voorkomt dat de e-bike automatisch wordt ontgrendeld zodra deze zich binnen het bluetooth bereik van de mobiele telefoon bevindt. Hiervoor moet je als gebruiker wel de functie ‘automatisch ontgrendelen´ in de eBike Flow-app uitschakelen. Om vervolgens de motorondersteuning weer te activeren, druk je op de knop ‘vasthouden om te ontgrendelen’.

Lees ook: Hoe werkt het Bosch Kiox-display op je elektrische fiets?

eBike Lock / eBike Flow-app Bosch

© Bosch

Meer mogelijkheden

De nieuwe update geeft je ook meer vrijheid bij het gebruik van de Kiox 300 en 500 beeldschermen. Wat het beeldscherm weergeeft en de volgorde waarin alles verschijnen, kun je in grote mate waanpassen. Je kunt in totaal drie infocomponenten op één scherm laten tonen en bovendien 13 schermen naar eigen wens wijzigen. In totaal zijn er dertig soorten informatie voorhanden waaruit je kunt kiezen. Kies dus voor de opties die je persoonlijk het liefst onderweg in de gaten wilt houden.

Wil je de nieuwe Bosch eBike Lock-functie gebruiken en heeft je e-bike een Kiox 300 of 500 display, voer dan de Flow-app update uit. Nieuwe gebruikers kunnen de Bosch Flow-app downloaden via Google Play en de Apple App Store.

0

Powered by

logo
Watch on YouTube

Meer video's van ID.nl zien? Abonneer je dan op ons YouTube-kanaal!

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000