Mini Aceman Electric: frontale aanval op de Volvo EX30

© Mini

Mini Aceman Electric: frontale aanval op de Volvo EX30

Geplaatst: 26 april 2024 - 13:23

Aangepast: 30 april 2024 - 06:33

Igor Stuifzand

Mini heeft zijn nieuwe, compacte cross-over met elektrisch aandrijflijn uitgepakt: de Aceman Electric. Aan de Aceman hangt een vanafprijs van 38.990 euro, nét iets meer dan zijn grootste concurrent – de Volvo EX30 – in basistrim kost.

Mini Aceman Electric (2024)

© Mini

Download nu GRATIS het EV Duurtest-rapport 2024!

In het EV Duurtest-rapport zijn nieuwe elektrische auto's door verschillende consumenten getest. Alle resultaten vind je terug in dit digitale rapport. Door het invullen van je naam en e-mailadres meld je je aan voor ontvangst van het Kieskeurig EV Duurtest-rapport. Tevens ben je ingeschreven voor de Kieskeurig.nl EV-nieuwsbrief.

De Mini Aceman Electric betreedt een prijsklasse die groeit als kool. Niet alleen zijn hier compacte elektrische cross-overs zoals de Peugeot e-2008 en Alfa Romeo Junior actief, maar eisen ook modellen als de Volkswagen ID.3 en de Renault Megane E-Tech Electric hun deel van de markt op. Het is duidelijk op welke concurrent de Mini Aceman zijn vizier gericht heeft: de Volvo EX30. Met een vanafprijs van 38.990 euro, is de Aceman nét iets duurder dan de eenvoudigste uitvoering van zijn Zweedse concurrent.

Mini Aceman Electric (2024)

© Mini

De Mini Aceman komt niet als een verrassing. In de zomer van 2022 werd de auto immers al als studiemodel gepresenteerd. Qua formaat zit de Aceman precies tussen Mini Cooper Electric (3,86 m) en Countryman Electric (4,44 m) in. Met een lengte van een handzame 4,07 m, is de Aceman volgens Mini zelf “perfect voor het drukke stadsverkeer”. De vijfdeurs cross-over heeft een bagageruimte met een inhoud van 300 liter, die met het neerklappen van de achterbank kan worden vergroot tot 1.005 liter.

Mini Aceman Electric (2024)

© Mini

Ontdek jouw ideale elektrische auto

Vergelijk en vind de beste deals op Kieskeurig.nl!

Typisch Mini is het grote, ronde display in het midden van het dashboard. Behalve voor de weergave van alle rij-informatie dient het touchscreen voor de bediening van allerlei functies en veiligheidssystemen. Eveneens typisch Mini zijn alle mogelijkheden om het gebied van personalisering. Door te combineren met de uitvoeringspakketten – Essential, Classic, Favoured of John Cooper Works –  kleurcombinaties en accessoires, kun je de Aceman tot in detail geheel naar je persoonlijke voorkeuren samenstellen.

Mini Aceman Electric (2024)

© Mini

De Mini Aceman wordt in twee verschillende vermogensvarianten leverbaar. De Aceman E heeft een elektromotor die een vermogen van 184 pk levert. Het batterijpakket van de E-versie heeft een capaciteit van 42,5 kWh, goed voor een actieradius van 310 kilometer (WLTP). Daarnaast wordt de Aceman SE leverbaar, waarin de elektromotor het tot 218 pk schopt. Met zijn 54,2kWh-batterij haalt de SE een afstand van 406 kilometer op een volle lading.

© Mini

De Aceman E laadt zijn batterijpakket op met een hoogste laadsnelheid van 75 kW. De Aceman SE doet daar een klein schepje bovenop en piekt bij 95 kW. In beide gevallen is de batterij binnen een halfuur van 10 tot 80 procent SoC opgeladen. Een 11kW-boordlader is standaard. De Aceman wordt leverbaar met Driving Assistant Plus, Trailer Assistant, Surround View camera’s en een Remote Parking-functie. Met Mini Digital Key Plus kun je je smartphone gebruiken als sleutel.

Mini Aceman Electric (2024)

© Mini

0

Powered by

logo
Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten