Mazda EZ-6 en Arata: twee nieuwe EV’s die ook wij graag willen hebben!

© Mazda

Mazda EZ-6 en Arata: twee nieuwe EV’s die ook wij graag willen hebben!

Geplaatst: 28 april 2024 - 15:25

Aangepast: 30 april 2024 - 06:37

Igor Stuifzand

Tijdens de Auto China 2024 in Beijing heeft Mazda ons laten proeven van twee nieuwe geëlektrificeerde modellen die al op redelijk korte termijn in productie gaan. Of de Mazda EZ-6 en Arata ook naar Europa komen? Misschien helpt het als we zeggen dat wij beide nieuwe Mazda's zeker zien zitten!

Mazda EZ-6

© Mazda

Download nu GRATIS het EV Duurtest-rapport 2024!

In het EV Duurtest-rapport zijn nieuwe elektrische auto's door verschillende consumenten getest. Alle resultaten vind je terug in dit digitale rapport. Door het invullen van je naam en e-mailadres meld je je aan voor ontvangst van het Kieskeurig EV Duurtest-rapport. Tevens ben je ingeschreven voor de Kieskeurig.nl EV-nieuwsbrief.

Beste directie van Mazda, zou u de EZ-6 en Arata ook naar Europa willen exporteren, zodra ze in productie gaan? Beide concept cars die het Japanse merk tijdens Auto China 2024 heeft onthuld, zijn ontworpen door Changan Mazda, een joint venture waarin het Chinese Chongqing Changan Automobile en Mazda allebei een aandeel hebben van 50 procent. De EZ-6 en Arata zijn een voorproefje van twee nieuwe modellen die al op korte termijn in China in productie gaan. Zoals het er nu naar uitziet, blijven de EZ-6 en Arata gereserveerd voor enkel de Chinese markt.

Mazda EZ-6

© Mazda

En dat is heel erg jammer, want wij vinden beide studiemodellen zeer geslaagd. De EZ-6 zou een ideale opvolger zijn van de Mazda6. De bijna 4,92 meter lange, achterwielaangedreven sedan heeft een strakke lijnvoering met sobere designdetails. Ook het interieur is typisch Mazda, met een hoge middenconsole en een rustig ingedeeld dashboard dat geheel is toegespitst op de bestuurder.

Mazda EZ-6

© Mazda

Ontdek jouw ideale elektrische auto

Vergelijk en vind de beste deals op Kieskeurig.nl!

Van de EZ-6 verschijnt zowel een volledig elektrisch versie als een variant met plug-in hybridetechniek. Nadere details over de techniek of specificaties van de elektrische aandrijflijn heeft Mazda nog niet vrijgegeven. Het enige getal dat we wel weten, is de actieradius: voor de elektrische variant wordt een rijbereik van 600 kilometer op een volle batterij beloofd.

Mazda Arata

© Mazda

De productieversie van de EZ-1 wordt al op korte termijn onthuld, vanaf 2025 rolt ook de Arata van de band. Deze concept car, die eveneens op de autoshow in Beijing werd getoond, staat naar verwachting dan ook dicht bij het definitieve seriemodel. De compacte SUV laat Mazda’s bekende familiegezicht zien: de lijnvoering van de carrosserie is strak en zonder onnodige opsmuk.

Mazda Arata

© Mazda

Over de Arata geeft Mazda zelfs nog minder prijs dan over de EZ-6. Ja, de aandrijving van de auto is geëlektrificeerd. Maar wat Mazda daar precies mee bedoeld, is een goede vraag. Hoe dan ook: Mazda mag wat ons betreft de elektrische productieversies van zowel de EZ-6 als de Arata per spoedzending naar Europa sturen!

Mazda Arata

© Mazda

0

Powered by

logo
Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten