© PXimport

Komt Apple met de AirPods 2?

Smartphone & tablet

Geplaatst: 20 november 2018 - 05:00

Aangepast: 24 november 2022 - 13:19

Justin Doornekamp

Apple zette een rigoureuze stap, toen het besloot om alle nieuwe iPhones te voorzien van een Lightning-aansluiting. Door deze keuze verdween de oude vertrouwde 3,5mm koptelefoonsluiting en kwamen er bovendien nieuwe oordopjes, de AirPods. De een loopt ermee weg, de ander spreekt van lelijke witte oorbellen of zelfs tandenborstelkopjes. Toch lijkt Apple niet van plan om de AirPods in de steek te laten. Het bedrijf zou al werken aan een nieuwe generatie oordoppen.

Apple zou de nieuwe draadloze oordopjes al hebben geregistreerd bij de Bluetooth Special Interest Group (BSIG), een groep achter de standaarden voor Bluetooth en de bewaker daarvan. Apparaten die met bluetooth werken worden hier doorgaans vlak voor de release getest. De geruchten gaan dan ook dat de oordopjes van Apple kort na Black Friday of Cyber Monday (23 en 26 november) op de markt komen.

De certificering van BSIG geeft wat inzicht in wat we kunnen verwachten van de nieuwe generatie AirPods.

Zo ondersteunen de oordopjes Bluetooth 5.0, hetgeen zorgt voor een beter bereik, een hogere doorvoersnelheid en een lager energieverbruik. De originele AirPods zouden circa vijf uur meegaan, maar dit kan dus mede door het lagere energieverbruik binnenkort ten positieve veranderen.

Waterbestendig en draadloos opladen

Aan het uiterlijk van de AirPods zou Apple volgens de geruchten vrijwel niet getornd hebben, maar de behuizing is vermoedelijk wel zo aangepast dat de oordopjes beter bestand zijn tegen water. Ook de manier waarop je de oordopjes oplaadt, zou veranderen. Zo is de verwachting dat Apple een draadloze oplaadcase zal aankondigen, die los van de nieuwe AirPods verschijnt. Stop de oordopjes in de case en ze worden direct opgeladen. Handig!

Het is overigens al bekend dat Apple achter de schermen werkt aan draadloze opladers. Zo is de oplaadmat Airpower al een tijdje geleden aangekondigd, maar Apple zou bij de ontwikkeling ervan tegen veel problemen aanlopen. Met de Airpower zou het mogelijk zijn om tot drie apparaten op te laden, waaronder je iPhone en Apple Watch, maar ook de huidige generatie AirPods. Het kan zijn dat Apple de Airpower alsnog laat voor wat het is en zich volledig zal focussen op een draadloze oplader voor de nieuwe AirPods. Als je de huidige AirPods al zou kunnen opladen met een oplaadmat, dan zou er weinig reden zijn om de AirPods 2 aan te schaffen, zo is de gedachte.

© PXimport

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten

Wat vond je van dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000