Zo wijzig je de groepsinstellingen in WhatsApp

© PXimport

Zo wijzig je de groepsinstellingen in WhatsApp

Smartphone & tablet

Geplaatst: 18 mei 2021 - 04:47

Aangepast: 25 november 2022 - 10:56

Lorenzo Jepma

WhatsApp heeft de instellingen van groepen zo ingericht dat je door iedereen zomaar in groepen toegevoegd kan worden. Dat is niet alleen erg hinderlijk, het maakt je ook kwetsbaar voor spam en phishing. Gelukkig kun je deze WhatsApp-groepsinstellingen wijzigen.

Groepen in WhatsApp worden normaliter gebruikt om met meerdere personen uit je vriendengroep of familiekring in contact te blijven. Maar er zijn personen op het platform actief met iets minder goede bedoelingen die de groep-functionaliteit misbruiken. Deze functionaliteit wordt in sommige gevallen gebruikt om mensen lastig te vallen middels spam of om mensen digitaal op te lichten. Met deze stappen wijzig je de groepsinstellingen zodat je niet meer lukraak in allerlei groepen gegooid kunt worden.

Groepsinstellingen wijzigen in WhatsApp

Stap 1: Open WhatsApp, tik rechtsboven op de drie puntjes en ga naar Instellingen

Stap 2: Ga naar Account en vervolgens naar Privacy

Stap 3: Ga naar de optie Groepen, in Android staat deze optie iets verder onderin

Stap 4: Wijzig de optie van Iedereen naar Mijn Contacten of Mijn contacten, behalve ...

Bij deze laatste optie kun je bepaalde contacten uitzonderen. Deze personen kunnen jou dan niet meer uitnodigingen voor een groep.

© PXimport

© PXimport

© PXimport

© PXimport

De screenshots in dit artikel zijn afkomstig van een Android-smartphone. Voor iOS-gebruikers zijn de stappen hetzelfde, al kan de menuvolgorde van bepaalde instellingen anders zijn.

Dit zijn de beste beveiligingstips voor WhatsApp

Laatst gezien aanpassen

Onder het kopje Privacy heb je ook de optie om de instellingen voor Laatst gezien aan te passen. Wanneer je deze optie op Iedereen of Mijn contacten hebt staan, kunnen mensen zien wanneer je voor het laatst online bent geweest. Dit brengt in sommige gevallen bepaalde verwachtingen met zich mee. Waarom reageert diegene niet? Ik zie toch dat die persoon een uur geleden online is geweest? Als je deze situaties liever wilt voorkomen kun je Laatst gezien op Niemand zetten. Zo zien je contacten niet wanneer je voor het laatst online bent geweest. Ze kunnen alleen zien dat je WhatsApp gebruikt als je ook daadwerkelijk online bent op dat moment. Op zoek naar meer WhatsApp-tips? Bekijk dan ons artikel 23 onmisbare tips voor WhatsApp.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten

Wat vond je van dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000