Zo werkt de WhatsApp vakantiemodus

© CIDimport

Zo werkt de WhatsApp vakantiemodus

Smartphone & tablet

Geplaatst: 22 oktober 2018 - 11:00

Aangepast: 24 november 2022 - 13:18

Martin Gijzemijter Gijzemijter

Als het aan WhatsApp ligt kom je helemaal tot rust tijdens uitstapjes, dankzij de langverwachte WhatsApp vakantiemodus. Deze functie gaat ervoor zorgen dat WhatsApp-groepsgesprekken die je even niet wilt zien, ook daadwerkelijk niet meer naar de voorgrond komen.

Op dit moment is de vakantiemodus nog niet beschikbaar in de officiële versie, maar mocht je je de bètaversie van de app op je smartphone hebben, dan kun je er al wél van profiteren. Wanneer je de functie activeert (je vindt hem in Instelllingen / Meldingen), dan lijkt er in eerste instantie niet zoveel te veranderen.

Stil is stil

De kracht zit hem echter in het subtiele verschil, want de WhatsApp-vakantiemodus zorgt ervoor dat gesprekken die je op Stil hebt gezet én gesprekken die je hebt gearchiveerd, niet meer om je aandacht vragen wanneer er een nieuw bericht in geplaatst wordt. Nu kreeg je natuurlijk al geen notificatie meer van een stil gesprek, maar als je WhatsApp opende, kon je nog wel zien dat er een nieuw bericht in het gesprek was. En vervelender nog: een gesprek dat je had gearchiveerd, werd door een nieuw bericht doodleuk uit het archief gehaald en bovenaan gezet. Deze nieuwe modus voorkomt dat dat gebeurt, zodat je, als je op vakantie bent, ook daadwerkelijk van je rust kunt genieten, maar wel alsnog alle berichten kunt lezen als je thuis bent.

Het is nog niet bekend wanneer we precies van de WhatsApp-vakantiemodus kunnen gaan gebruiken. Wanneer een feature wordt toegevoegd aan de bètaversie is het doorgaans een kwestie van enkele weken/maanden voordat de rest van de wereld er ook toegang tot krijgt.

© PXimport

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000