Zo stop je de automatische updates van Windows 10

© PXimport

Zo stop je de automatische updates van Windows 10

Geplaatst: 6 mei 2020 - 02:01

Aangepast: 25 november 2022 - 08:44

Wesley Akkerman

Wanneer je Windows 10 gebruikt dan weet je dat het systeem op de achtergrond updates downloadt, zodat je ze daarna snel kunt installeren. Maar wat nou als je dat irritant vindt of om een andere reden wil voorkomen? Het is best irritant dat je het systeem opnieuw moet opstarten na het downloaden, dus het is goed om hier eens naar te kijken.

De reden dat Microsoft dit ooit zo heeft ingesteld, is om ervoor te zorgen dat elke pc en laptop op de laatste versie van het besturingssysteem draait en iedereen een veilige werkomgeving heeft. Echter, er verschijnen ook nog wel eens wat problemen in beeld, wat ook een reden kan zijn om soms even te wachten met updaten. Gelukkig kun je dit zelf regelen via de Instellingen van je pc.

© PXimport

Automatische updates Windows 10 stopzetten

Als je de Instellingen opent en naar Bijwerken en beveiliging gaat, dan zie je daar links in het menu Windows Update staan. Je kunt er niet omheen: de optie staat bovenaan. Onderaan de volgende pagina staat Geavanceerde opties. Druk daarop zodat je op het scherm daarna de optie Updates onderbreken ziet staan. Die optie staat eveneens onderop en heeft een drop-down-menu. Hier kun je aangeven tot en met welke datum je de updates wil onderbreken op Windows 10.

Als je je keuze bevestigt, dan krijg je pc of laptop met Windows 10 tot die datum geen updates meer. Zodra de datum verstreken is, dan moet je je pc wel even updaten voordat de optie wederom beschikbaar is. Wil je de instellingen terugdraaien? Dat kan ook via Windows Update, waar dan een knop staat waarmee je het updaten kunt hervatten.

Je kunt het ook iets sneller doen. In het scherm van Windows Update staat bovenaan de knop Updates 7 dagen onderbreken. Hiermee voorkomen je binnen enkele seconden dat je systeem voor een week updates downloadt en installeert. Onder het kopje Geavanceerde opties kun je van 7 dagen maximaal 30 dagen maken, zodat je de volgende keer ook snel de instelling wijzigt.

© PXimport

Verder is het handig om te weten dat je hier de gebruikstijden wijzigt. Dit zijn de tijden waarop je doorgaans je pc gebruikt, zodat Windows 10 je niet lastig valt tussen die uren. Vind je dus dat je veel meldingen krijgt of vaak wordt gedwongen het systeem opnieuw op te starten, dan kun je hier de tijden opgeven waarin je vaak actief bent op je pc of laptop.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000