Zo probeer je Samsung-producten uit in de Smart Simulator

© PXimport

Zo probeer je Samsung-producten uit in de Smart Simulator

Smartphone & tablet

Geplaatst: 28 mei 2014 - 09:00

Aangepast: 24 november 2022 - 10:40

Martin Gijzemijter

Wanneer we recensies schrijven over nieuwe producten als smartphones, melden we er altijd bij; "probeer het product even om te kijken of het besturingssysteem bij je past". Daarvoor hoef je nu niet meer langs de winkel, dankzij de Samsung Smart Simulator.

Wat is de Smart Simulator?

Het idee is eigenlijk heel eenvoudig. Samsung laat zien hoe de software van verschillende apparaten werkt, en draagt daarbij oplossingen voor diverse problemen, zodat je precies na kunt doen wat er op het scherm gebeurt. Niet alleen scheelt dat het bedrijf miljoenen in helpdeskkosten, maar voor jou als gebruiker is het ook handig omdat je precies in beeld ziet hoe het werkt.

Dat is dus niet alleen handig als je een probleem hebt met, bijvoorbeeld, je smartphone, maar ook als je dus gewoon nieuwsgierig bent hoe de interface van een bepaald apparaat eruitziet. Helaas is de Smart Simulator niet zo interactief als je zou denken, het is geen echte simulatie van de complete interface, meer een verzameling afbeeldingen met links, die je het gevoel geven dat je door het apparaat navigeert.

© PXimport

Met de Smart Simulator krijg je een kijkje in Samsung-apparaten.

Werken met de Smart Simulator

Om een apparaat te verkennen (of om een oplossing te zoeken) met de Samsung Smart Simulator, surf je naar www.samsungsimulator.com. Vervolgens klik je rechtsboven op Select your product. Selecteer eerst de categorie waaronder je product valt, en daarna het model (uiteraard staat nog niet alles online, Samsung voegt naar eigen zeggen dagelijks tientallen producten toe).

Wanneer je eenmaal je model en type hebt gekozen, zie je aan de linkerkant de kop 'Choose a topic'. Daar kun je aangeven waarover je precies informatie zoekt. Wanneer je een onderwerp hebt gekozen, neemt de simulator je stap voor stap aan de hand om je te laten zien hoe iets werkt. Alsof je dus een persoonlijke assistent op zak hebt.

© PXimport

Geef aan wat het onderwerp is, en de simulator helpt je er stap voor stap doorheen.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000