Zo maak je 48 megapixel-foto’s met je iPhone-camera

© PXimport

Zo maak je 48 megapixel-foto’s met je iPhone-camera

Smartphone & tablet

Geplaatst: 20 november 2022 - 09:03

Aangepast: 25 november 2022 - 11:53

Redactie

Eindelijk beschikken iPhones ook over een hogeresolutiecamera. Althans, de iPhone 14 Pro-uitvoering dan. Hiermee loopt Apple eindelijk een beetje in op andere smartphonemakers. We leggen je uit hoe je foto’s met de volle 48 megapixel-resolutie maakt.

Smartphones van andere fabrikanten beschikken over camera’s die foto’s in hoge resolutie maken. Sommige fabrikanten overdrijven het zelfs, zoals Xiaomi en Motorola, die een 108-megapixelcamera op de achterkant van de smartphone plaatsen. Eindelijk begint Apple nu ook te volgen.

Doorgaans wordt de volle resolutie niet gebruikt voor het maken van de foto. Het maakt de foto’s simpelweg te groot, ook qua opslagruimte. De hogere resolutie wordt echter gebruikt met een slimme techniek die de kleurwaardes van vier pixels samenvoegt tot één (gemiddelde) kleur. Zo behoud je het detail van de foto, zonder dat een foto 100MB groot wordt. Deze techniek is nu ook beschikbaar op de iPhone 14 Pro.

Het is ook nog mogelijk om een foto in de volledige resolutie te maken op je iPhone. Zo behoud je werkelijk alle details. In deze YouTube Short-video leggen we je uit hoe dat werkt.

Watch on YouTube

Wil je meer video’s zien? Abonneer je dan op het YouTube-kanaal van ID.nl.

0

Powered by

logo
Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten

Wat vond je van dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000