Zo kun je een WhatsApp-bericht verwijderen

© PXimport

Zo kun je een WhatsApp-bericht verwijderen

Smartphone & tablet

Geplaatst: 25 november 2021 - 14:32

Aangepast: 25 november 2022 - 11:17

Daan Doedens

Heb je iemand via WhatsApp een berichtje gestuurd, maar heb je eigenlijk direct spijt? Gelukkig kun je berichtjes direct verwijderen, voordat de ontvanger deze gelezen heeft. Hoe je dat doet leggen we uit in dit artikel.

Hoe kan ik een WhatsApp-bericht verwijderen?

WhatsApp-berichten verwijderen

Zorg eerst dat je de laatste versie van WhatsApp hebt geïnstalleerd. Inmiddels kun je al een tijdje WhatsApp-berichten verwijderen, dus de kans is groot dat de ontvanger ook een recent bijgewerkte versie van de chatdienst heeft. Is dat niet het geval, dan kan het zijn dat je berichtje alsnog leesbaar blijft, ondanks dat  je het hebt verwijderd. 

© CIDimport

© CIDimport

© CIDimport

Stuur nu iemand een knullig berichtje, een foute foto, een gênante spelfout of een appje dat je eigenlijk voor iemand anders had bedoeld.

Houd je vinger nu even op het bericht en wacht tot aan de bovenkant een menu verschijnt. Druk daarna op het prullenbakje. Voorheen stonden daar twee opties: Verwijderen voor mezelf en Annuleren. Inmiddels vind je binnen WhatsApp bij een bericht dat minder dan zeven minuten oud is een derde optie: Verwijderen voor iedereen. Klik erop en zowel jij als de ontvanger zullen alleen nog een melding zien met 'U hebt dit bericht verwijderd' of 'Dit bericht is verwijderd'.

Na 7 minuten verwijderen

Op dezelfde manier kunnen ook foto's en video's worden verwijderd. Die komen dan ook niet terecht onder het kopje Media van degene naar wie je de foto in eerste instantie stuurde. iOS-gebruikers die ontvangen media automatisch laten opslaan in hun Foto's-map, ontvangen wel gewoon de filmpjes en afbeeldingen die zijn verstuurd, ongeacht of het betreffende bericht met daarin de media is verwijderd uit de chat.

Hoewel je een bericht kunt verwijderen, wil dat natuurlijk niet zeggen dat die ander het bericht niet heeft gelezen. Het behoeft geen uitleg dat je je berichten dus zo snel mogelijk wil verwijderen. Je krijgt geen melding als het niet is gelukt om het bericht voor iedereen te verwijderen.


Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000