Zo kun je teksten direct vertalen met je smartphonecamera

Zo kun je teksten direct vertalen met je smartphonecamera

Smartphone & tablet

Geplaatst: 23 januari 2023 - 09:01

Redactie

Beeldherkenningstechnieken op smartphonecamera’s zijn in korte tijd enorm slim geworden. Zo kun je deze zelfs gebruiken om direct tekst te herkennen én te vertalen. Deze tekst kun je meteen toepassen of delen met anderen en apps.

De beste app voor beeldherkenning is Google Lens. Via deze app kun je de camera op alles richten voor beeldherkenning. Niet alleen teksten dus, maar bijvoorbeeld ook als je een plant wilt identificeren of een product in de winkel wilt vergelijken op prijs. Google Lens zit ingebouwd in veel Androidsmartphones, maar kan op iPhones ook los worden geïnstalleerd.

Apple heeft echter op iPhones een vergelijkbare dienst ingebouwd in de camera-app. Hiermee kun je gewoon de camera openen en te richten op een tekst. Niet alleen wordt de tekst automatisch herkend, ook wordt deze desgewenst vertaald. Ongeacht het gaat om handgeschreven tekst of getypte tekst.

Watch on YouTube

Wil je meer video’s zien, abonneer je dan op het YouTube-kanaal van ID.nl.

0

Powered by

logo
Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000