Zo kun je 3D-scans maken met je smartphone

Zo kun je 3D-scans maken met je smartphone

Smartphone & tablet

Geplaatst: 21 november 2022 - 09:02

Aangepast: 23 november 2022 - 16:13

Redactie

Met de app Polycam kun je een 3D-scan maken van ruimtes en objecten. Zo’n scan is inspirerend om bijvoorbeeld te gebruiken voor een herinrichting van een kamer. De app is beschikbaar voor zowel Android-smartphones als iPhones.

Met een 3D-scan kun je spelen met ruimtes en objecten. Bijvoorbeeld dus voor de herinrichting van een kamer in huis: door andere 3D-objecten te scannen of importeren kun je zien of deze in je ruimte passen en hoe zoiets er ongeveer uit zou komen te zien.

3D-scan maken

Zo’n 3D-scan maak je aan de hand van een app zoals Polycam (beschikbaar voor Android en iOS). Veel smartphones zijn uitgerust met een dieptesensor, waarmee de camera alles om zich heen vastlegt en de dieptesensor ziet hoe ver alles verwijderd is.

In onze YouTube Short-video leggen we je uit hoe je een ruimte vastlegt met Polycam op een iPhone.

Watch on YouTube

Vind je de video leuk? Abonneer je dan op het YouTube-kanaal van ID.nl.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000