Hoe gebruik je een promo-code in de App Store?

Betaalde apps voor iPhone en iPad worden ook wel eens weggegeven. Heel leuk natuurlijk, maar waar in de App Store moet je zijn om deze promo-codes in te wisselen? Geen nood, hier laten we zien waar in de App Store je jouw cadeau-code kunt invoeren.

Promocodes worden over het algemeen uitgedeeld door de bedrijven die de apps maken of de promotie voor de apps verrichten. Soms wil een ontwikkelaar bijvoorbeeld de app ter beschikking stellen aan een journalist. Ook worden er prijsvragen georganiseerd waarin je een betaalde app kunt winnen. Soms moet je er snel bij zijn, omdat er vijf of tien codes worden weggegeven op Facebook of Twitter. Wie het eerst komt, wie het eerst maalt. Lees ook: Zo deel je je App Store aankopen met anderen.

Code invoeren in App Store

Om de promocode te gebruiken open je eerste de app van de App Store. Tik op het pictogram Uitgelicht en scroll dan helemaal naar beneden. Tik op de knop Wissel in. Er wordt eerst gevraagd om in te loggen bij iTunes. Dit is hetzelfde wachtwoord dat je gebruikt als je een app wilt kopen of een gratis app wilt downloaden. Tik nu op de blauwe zin U kunt de code ook handmatig invoeren.

© PXimport

In de App Store worden promocodes en iTunes-tegoed op dezelfde locatie verzilverd.

Een code voor iTunes-tegoed wordt op dezelfde manier verzilverd. Vul de code, van de in de winkel verkrijgbare iTunes-kaart, in en het tegoed wordt verhoogd. Je kunt hiervoor ook de camera gebruiken, die de achterkant van de kaart leest en verwerkt.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten