Zo bewaar je de camera-instellingen op je iPhone

Het kan handig zijn om de instellingen van de camera te kunnen wijzigen en deze vervolgens opnieuw te kunnen gebruiken zonder dat je ze opnieuw moet kiezen. Gelukkig kun je de laatstgebruikte camera-instellingen bewaren zodat je ze niet steeds weer opnieuw hoeft in te stellen.

Als je net een hele goede instelling gevonden hebt voor een fotosessie, is het heel prettig als je deze na het sluiten van de app meteen opnieuw kunt gebruiken zonder in de weer te moeten met de instellingen van de Camera-app.

Als je vaak dezelfde instellingen gebruikt of als je bijvoorbeeld veel vaker video's opneemt dan foto's maakt, is het handig als de app meteen geopend wordt in de gewenste modus en met je favoriete instellingen.

Camera-instellingen bewaren

Vanaf iOS 10.2 is het mogelijk om de app de laatstgebruikte camera-instellingen te laten onthouden, zodat ze de volgende keer dat je de app opent meteen worden toegepast. Dat was al zo voor Live Photos en de flitser, maar voortaan kunnen ook de cameramodus en fotofilter-instellingen worden onthouden. Het gaat hier dus ook om panorama, vierkant, slowmotion en dergelijke.

Om ervoor te zorgen dat de app deze instellingen bewaart, moet je de Camera-app openen, naar Instellingen > Foto's en Camera gaan en op Bewaar instellingen drukken.

© PXimport

© PXimport

Je kunt vervolgens kiezen om Cameramodus, Fotofilter, of Live Photo in te schakelen. Dit kan door de schakelaar bij elke individuele optie op groen te zetten. Onder elke optie staat een korte beschrijving van de functie, zodat je duidelijk kunt zien wat er precies onthouden zal worden.

De instellingen die de app moet bewaren worden ook onthouden als je de app aflsuit en daarna opnieuw opent, en als je je iPhone uitschakelt en opnieuw opstart.

Helaas heeft de cameramodus functie geen invloed op HDR. Telkens wanneer de app afgesloten wordt, wordt ook de HDR-functie uitgeschakeld. Dus als je de HDR-modus veel gebruikt, zul je deze toch steeds opnieuw moeten aanzetten.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000