WhatsApp krijgt nieuwe camerafuncties

© PXimport

WhatsApp krijgt nieuwe camerafuncties

Smartphone & tablet

Geplaatst: 5 april 2022 - 06:47

Aangepast: 25 november 2022 - 11:32

Joris Peterse

De ontwikkelaars van WhatsApp werken aan een nieuw ontwerp voor het cameramenu. Betatesters kunnen al aan de slag met het nieuwe menu in WhatsApp voor iOS. Voor sommige Android-testers is de nieuwe interface ook verschenen.

In versie 2.22.8.11 van WhatsApp beta is de nieuwe camera-interface verschenen, meldde WABetaInfo. Deze verschilt niet heel veel met de huidige camera-interface. Met een extra knop in de linkerbovenhoek keer je terug naar de chat en met een knop in de hoek linksonder kom je in de herziene galerij, waar je eenvoudig foto’s en video’s die je al gemaakt hebt vindt om te delen in het gesprek.

Tevens werkt WhatsApp aan de mogelijkheid om bestanden tot 2GB te delen. Zo kun je bijvoorbeeld ook langere video’s delen en voor hogere kwaliteit kiezen. Hoewel je naast foto’s en video’s ook bijvoorbeeld bestanden kunt delen.

De media-picker. Het rijtje met recente foto’s en video’s in de camera-interface is behouden gebleven. Bij sommige testers voor iOS is deze verdwenen. Het lijkt erop dat de ontwikkelaars ervoor kiezen om de media-picker definitief te behouden.

© PXimport

Foto’s maken met WhatsApp

De ingebouwde camera van WhatsApp voor Android maakt niet de beste foto’s omdat het de camera op zijn eigen manier aanspreekt. Je maakt de beste foto’s door niet WhatsApp, maar je telefoon zelf de camera aan te laten spreken. Dit geldt ook voor de Android-apps van Snapchat en Instagram bijvoorbeeld. Op een iPhone hebben ontwikkelaars deze mogelijkheid niet.

Er zijn wat handige foto- en videotips voor WhatsApp om mooiere foto’s te delen. Natuurlijk handig als je meer indruk wilt maken, maar ook als je een foto deelt die je mogelijk wilt afdrukken. Je kunt ervoor kiezen om gewoon de camera-app te openen en een foto te maken en die vervolgens met WhatsApp te delen. Handig trucje is om in het gespreksvenster op het paperclipje te drukken en de camera-knop twee tellen ingedrukt te houden. Wanneer je kiest voor Foto nemen of Video nemen doe je dit nu met de camera-app.


Vergeet ook niet in de instellingen van WhatsApp even bij Opslag en data te kijken, ongeacht je nu een iPhone of een Android gebruikt. Bij Foto-uploadkwaliteit kun je aangeven in hoeverre WhatsApp de foto’s die je stuurt mag comprimeren. Lagere kwaliteit houdt minder dataverbruik in, de beste fotokwaliteit natuurlijk meer. Maar ook bij de beste kwaliteit zal WhatsApp je foto comprimeren.

Wil je een ongecomprimeerde foto of video delen op WhatsApp, tik dan in een gesprek op het paperclipje en houdt vervolgende de knop Galerij een paar tellen ingedrukt. Vervolgens opent de standaard-fotogalerij van je smartphone waaruit je een foto kunt kiezen om zonder kwaliteitsverlies te delen.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000