Verberg de inhoud van berichten op je vergrendelscherm

Je iPhone laat standaard zien wie je een berichtje gestuurd heeft, plus (een deel van) de inhoud van het bericht. Dit is superhandig als je snel wilt zien wat er aan de hand is, maar aan de andere kant is het ook erg privacygevoelig. Hoe kun je de inhoud van berichten verbergen op je vergrendelscherm?

Als je niet van pottenkijkers houdt, heb je waarschijnlijk al een toegangscode op je iPhone ingesteld. Zo niet, ga op je iPhone naar Instellingen > Touch ID en toegangscode en druk op Zet code aan. Vervolgens kun je de toegangscode kiezen, instellen wanneer er om deze code gevraagd zal worden en wat er moet gebeuren als de code meermaals verkeerd wordt ingevoerd. Lees ook: Hoe schakel je Touch ID uit op je iPhone of iPad?

Onbeheerd achterlaten

Soms krijg je zelfs te maken mensen die zo nieuwsgierig zijn dat ze je vergrendelde telefoon in de gaten houden terwijl je hem even onbeheerd achterlaat of gewoon naast je op je bureau laat liggen. Of misschien geef je je iPhone weleens aan iemand anders om naar een filmpje te kijken of een spelletje uit te proberen, of misschien kijkt er op de bus iemand over je schouder mee.

Hoe dan ook wil je waarschijnlijk niet dat iedereen die je al dan niet vergrendelde telefoon onder ogen krijgt zomaar kan zien wat er in de berichten staat die je ontvangt. Gelukkig zijn er een aantal dingen die je kunt doen.

Media has no description

© PXimport

Media has no description

© PXimport

Subtiel

Als je in een vergadering zit en niet wilt dat iedereen merkt dat je berichten krijgt, kun je natuurlijk het geluid van je telefoon uitzetten en hem op de trilstand zetten. Maar vaak valt dit nog meer op dan een simpel geluidje en is de inhoud nog altijd gewoon zichtbaar. Natuurlijk geeft dit niet als je telefoon lekker in je zak zit, maar vaak hebben mensen hun telefoon op hun bureau liggen of zijn ze ermee in de weer. En dan kan men dus meekijken en zien wat er gebeurt.

Je kunt natuurlijk je telefoon met het scherm naar beneden op tafel leggen, maar dit ziet er vaak een beetje verdacht uit, alsof je iets probeert te verbergen, en erg subtiel is het niet. Bovendien kun je dan zelf ook niet direct zien of je al een bericht ontvangen hebt of niet en moet je dus (als het geluid uit staat) steeds controleren of je een nieuw bericht hebt.

Notificatie

In plaats daarvan kun je er in de instellingen voor zorgen dat de inhoud (zowel tekst als afbeeldingen) van de berichten die je ontvangt niet zichtbaar is vanaf het vergrendelscherm of in de notificatie zelf. Je ziet dan alleen dat er een nieuw bericht ontvangen is - niet wat erin staat.

Om dit te doen, moet je naar Instellingen > Berichtgeving gaan. Hier kun je kiezen of er notificaties weergegeven moeten worden, en zo ja op welke manier. Scrol omlaag en druk op de Berichten-app. Druk op de schakelaar bij Op toegangsscherm om de optie uit te schakelen. Voortaan zal de inhoud van je berichten niet meer op het vergrendelscherm of in notificaties worden weergegeven. Wel kun je het type bericht zien.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten