© PXimport

Tips voor iOS-app Mail

Geplaatst: 6 augustus 2018 - 03:12

Aangepast: 24 november 2022 - 13:13

Ronald Smit

iOS beschikt over een prima bruikbare app voor afhandeling van mail. Grote kans dus dat je die gebruikt op je iPhone, iPad of ander i-apparaat. We zetten wat praktische tips voor je op een rijtje.

Als je de app Mail gebruikt in iOS, dan heb je vast al gemerkt dat dit een prettig stukje software is. Het bevat eigenlijk alle opties die je ook van een desktop-mailprogramma kent. Enig vervelend minpunt is en blijft dat je niet snel in één klap alle mail uit een mailbox kunt verwijderen. Maar ook daar hebben we een oplossing voor! Wat in ieder geval praktisch is, is de mogelijkheid om naar mail te zoeken. Scroll daarvoor helemaal naar boven in een inbox en tik op het zoekveld. Middels het menuutje dat nu verschijnt kan je heel snel filteren op bijvoorbeeld Berichten met bijlagen, Ongelezen berichten, Gemarkeerde berichten of Berichten van vips. Ook kan je in het zoekveld een zoekwoord opgeven, bijvoorbeeld het mailadres van iemand. Of een onderwerp. Je zal snel vinden wat je zoekt, is onze ervaring. Wel is er een zo op het eerste gezicht praktisch nadeel. Als je gezochte mail ver naar beneden in de lijst met mails staat, is de kans groot dat de app Mail de eerstvolgende keer op die positie opent. En dan kan heel veel naar boven vegen erg vervelend zijn. Is ook nergens voor nodig. Tik simpelweg linksboven - naast de Wifi/GSM-indicator - en je ziet dat je maillijst in een klap naar boven scrollt.

Bijlagen

Het verzenden van bijlagen is tegenwoordig ook erg eenvoudig. In iOS 11 zie je boven het virtuele toetsenbord - als je in de body van de mail aan het tikken bent - rechtsboven een paperclip staan. En een fotocamera. Door op die camera te tikken kan je live foto's invoegen of - meestal meer de bedoeling - foto's die op de Filmrol zijn bewaard. Tik daarvoor op Filmrol en vervolgens op de als bijlage gewenste foto. Op deze manier is maar één foto per keer te selecteren. Wil je meerdere foto's tegelijk selecteren, dan kan je beter de app Foto's opstarten en daarin op Selecteer tikken. Kies vervolgens een of meer foto's en tik dan op de deelknop linksboven. Tik op Mail en de geselecteerde foto's worden als bijlage aan een nieuwe mail toegevoegd. Voordat je een mail met bijgevoegde afbeeldingen verstuurt wordt er om de gewenste grootte gevraagd op de iPhone. Daarbij geldt natuurlijk: hoe kleiner, hoe minder data je verstookt. Op de iPad moet je voor verzenden zelf de grootte kiezen via een van de opties achter Grootte afbeelding. Je ziet dan ook meteen de totale grootte van alle verzonden en eventueel verkleinde afbeeldingsbijlagen.

Een afbeelding als bijlage in Mail is zo geregeld, ook het aanpassen van de grootte trouwens

© PXimport

Andere bestanden bijvoegen

Inmiddels beschikt iOS ook over een bestandsbeheerder. Die maakt het mogelijk andersoortige bestanden als bijlage te gebruiken. Tik daarvoor op de paperclip in plaats van de fotocamera. De bestandsbeheerder van iOS 11 opent en je kunt verdeeld over mappen bestanden selecteren die je als bijlagen wilt gebruiken. De mate van succes is daarbij wel afhankelijk van of documenten uit een app via bestandsbeheer toegankelijk zijn. Is dat het geval, dan zit je goed. Zo niet, dan dien je de app waarin het document is bewaard te openen en de deelknop daarvan te gebruiken.

De bestandsbeheerder van iOS is ook beschikbaar in Mail

© PXimport

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000