T-Mobile investeert in 4G én 3G

T-Mobile investeert dit jaar “fors” in het mobiele netwerk en service. Vanaf eind dit jaar rolt de mobiele provider zijn 4G-netwerk uit en het bestaande 3G-netwerk wordt verbeterd. Dat mag ook wel, want in de telecomsector is de druk op de omzet groot.

Voor mobiele providers als KPN, Vodafone en T-Mobile is het nu zaak om hun netwerken aan te passen aan de moderne tijd. KPN heeft nu al een 4G-netwerk opgezet in de regio Amsterdam en is bezig om dit verder in heel Nederland uit te rollen. De concurrenten Vodafone en T-Mobile lopen op dit moment ver achter, en zullen naar verwachting pas aan het eind van dit jaar 4G aanbieden.

Wél geschikt voor iPhone
T-Mobile start dit najaar met het aanbieden van 4G-internet. Net als bij KPN zal het 4G-netwerk door T-Mobile eerst in de regio Amsterdam worden uitgerold. Dit netwerk zal wél geschikt worden voor alle 4G-toestellen, belooft T-Mobile. Dat betekent dat klanten met de bestaande iPhone- en iPad-modellen ook gebruik kunnen maken van het snelle 4G-netwerk. Bij de start van het 4G-netwerk van KPN konden gebruikers van de mobiele apparaten van Apple niet worden aangesloten.

Naast de uitrol van 4G richt T-Mobile zich op het verbeteren van het bestaande 3G-netwerk. Met behulp van umts 900 moet de dekking binnenshuis worden verbeterd. De capaciteit van dit netwerk wordt uitgebreid met hspa+.

T-Mobile wil ook meer doen aan zijn klantenservice. In de randstad worden extra winkels geopend en de provider heeft nu een aparte webcare service die gericht is op ondernemers in het midden- en kleinbedrijf.

In de telecomsector is er sprake van een grote druk op de omzet. Zo daalde de omzet van T-Mobile in 2012 met 4,8 procent naar ruim 1,6 miljard euro. De focus voor “verdere duurzame groei” legt T-Mobile de komende jaren op de consumentenmarkt en de kleinzakelijke markt. De prijzen die zijn neergelegd bij de frequentieveiling noemt de provider “hoog, maar competitief”. T-Mobile zegt verder tevreden te zijn met de bemachtigde hoge en lage frequenties.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000