Standaard iPhone apps: Aandelen, iTunes en Youtube

Vers uit de verpakking is de iPhone voorzien van ruim twintig standaard-apps, waarmee het toestel meteen al behoorlijk compleet is. Deze keer hebben we het over aandelen, iTunes en Youtube.

Aandelen

Met de app Aandelen kunnen aandelenkoersen worden bekeken. Deze dienst maakt gebruik van data die afkomstig is van Yahoo! Finance. De informatie wordt - met een vertraging van twintig minuten - automatisch bijgewerkt als je verbinding hebt met internet. Standaard worden onder andere de aandelen van Apple, Google, Yahoo en de beurzen AEX en Dow Jones getoond, maar uiteraard kun je ook je favoriete beurzen en de koers van je eigen aandelen inzien. Naast beursinformatie kun je nieuws over de bedrijven en andere gegevens (zoals openingsprijzen, gemiddelde prijzen, handelsvolumes en marktkapitalisaties) bekijken door het diagram aan de onderkant naar rechts of naar links te slepen. Als je de iPhone een kwartslag draait, wordt een grafiek gedetailleerder weergegeven. Met één vinger laat je prijspunten op een bepaalde dag weergeven en met twee vingers wordt het verschil tussen twee punten zichtbaar gemaakt.

© CIDimport

iTunes

De app iTunes is een minivariant van de bekende online muziekwinkel van Apple. De benaming 'muziekwinkel' doet de iTunes Store eigenlijk te kort, want er is tegenwoordig veel meer te vinden dan alleen muziek. Je kunt er ook audioboeken, tv-programma's, muziekvideo's en films downloaden. Er kan worden gebladerd door toptienlijsten, met de ingebouwde zoekfunctie kan naar artiesten worden gezocht, er kan een voorvertoning worden beluisterd en er kunnen losse nummers of hele albums worden gekocht. Voor dat laatste heb je overigens wel een iTunes-account nodig. Bestanden die groter zijn dan 10 MB kunnen alleen worden gedownload als de iPhone verbinding maakt via wifi. Kleinere bestanden kunnen ook via het 3G-netwerk worden gedownload.

Lees meer over iTunes of over de iTunes store

© CIDimport

YouTube

Een van de grootste minpunten van de iPhone is dat ondersteuning voor Flash ontbreekt. En laat Flash nu net dé plug-in zijn die door bijna alle online videodiensten wordt gebruikt! Omdat Apple ook wel door heeft dat het populaire YouTube eigenlijk niet mag ontbreken op een internettelefoon heeft het bedrijf er een aparte app voor ontwikkeld. Met deze YouTube-app kun je zoeken naar video's en door de meest bekeken video's bladeren om ze direct af te spelen. Wanneer op een website een YouTube-video is ingebed, zal deze ook worden afgespeeld met de YouTube-app. Als je een account bij YouTube hebt, kun je hiermee inloggen en bijvoorbeeld video's beoordelen en Favorieten synchroniseren. Wie een iPhone 3GS bezit, kan zelf opgenomen filmpjes zelfs direct uploaden naar YouTube.

© CIDimport

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000