Smartphone kwijt? Zo vind je hem terug

© PXimport

Smartphone kwijt? Zo vind je hem terug

Geplaatst: 26 april 2017 - 10:41

Aangepast: 14 december 2022 - 11:42

Redactie

Hoe voorzichtig je ook bent, er zijn altijd telefoons die kwijtraken of gestolen worden. Er zijn gelukkig ook verschillende manieren om 'm terug te vinden. Als je iPhone, Windows Phone of Android-smartphone kwijt is, heb je hem met deze tips (en een beetje mazzel) in no-time terug.

GPS-tracking

Het terugvinden van je smartphone hoeft geen probleem te zijn met de functies die Apple, Google en Microsoft bieden op hun websites. Je kunt je smartphone terugvinden door gebruik te maken van gps-tracking. Het enige waar je wel op moet letten, is dat je de gps hebt aanstaan op je smartphone. Als dat niet zo is, zijn er alternatieven om je smartphone te vergrendelen, beveiligen of zelfs terug te vragen bij de vinder. Voor alle besturingssystemen is er een eigen manier.

Android Apparaatbeheer

Met de hulpdienst Android Apparaatbeheer van Google kun je de locatie van je smartphone bepalen. Op de website kun je na het inloggen op Gmail je apparaat terugzoeken. Je krijgt allereerst op de wereldkaart te zien waar je Android-smartphone is.

Als er aangegeven staat dat je in de buurt bent, dan kun je op bellen drukken om je smartphone af te laten gaan. Het maakt niet uit of het geluid aanstaat, je hoort vijf minuten lang de hoogste beltoon. Je kunt ook je apparaat vergrendelen en wissen, zodat anderen niet bij je gegevens kunnen als je mobieltje gestolen of kwijt is.

© PXimport

Zoek mijn iPhone

Met iCloud kun je je verloren Apple-apparaat terugvinden. Je logt in op iCloud en kunt daarna jezelf bellen of de inhoud van je smartphone verwijderen. Ook kun je net als bij de andere smartphone-besturingssystemen je iPhone op afstand vergrendelen.

Windows Phone: Mijn telefoon zoeken

Op de website van Microsoft kun je je Windows Phone zoeken. Meld je aan op de website van Microsoft en klik op Mijn telefoon zoeken. Gebruik de kaart om de locatie van je telefoon te vinden. Je kunt ook op Bellen klikken om een geluid af te spelen, voor als je telefoon ergens tussen de kussens van de bank beland is. Met de opties Vergrendelen en Wissen kun je je belangrijke gegevens veiligstellen als je hem echt kwijt bent.

Prey Anti Theft

Een alternatief om je apparaten terug te vinden is Prey Anti Theft. Deze app is te downloaden in de app stores van Android en Apple, en helpt je op eenzelfde manier als de trackers die eerder zijn genoemd, om je apparaat terug te vinden.

Het handige van de app is dat je ook data van je apparaat kunt doorsturen naar jezelf, waardoor je alsnog gevoelige informatie kunt opvragen. Je raakt dus geen gegevens kwijt, wat een voordeel is als je vergeten bent om je andere apparaten met elkaar te synchroniseren. Doe dit dus vooral, als je dat nog niet gedaan hebt.

© CIDimport

Wat te doen?

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000