Samsung: Galaxy S6 buigt of breekt niet in je broekzak

© PXimport

Samsung: Galaxy S6 buigt of breekt niet in je broekzak

Geplaatst: 7 april 2015 - 06:26

Aangepast: 24 november 2022 - 11:19

Daan Doedens

Wie herinnert zich niet meer de 'bendgate' die speelde rond de iPhone 6 en 6 Plus? Even leek Samsung in hetzelfde vaarwater terecht te komen, maar het bedrijf maakte korte metten met de aantijgingen dat de Galaxy S6 en S6 Edge zouden buigen - of zelfs breken - in je broekzak.

De geruchten begonnen met een

, waarbij een Samsung Galaxy S6 en S6 Edge aan een buigtest werden onderworpen. Het apparaat werd genadeloos gesloopt door de testmachine, waarmee een nieuwe bendgate was geboren. Maar volgens Samsung moeten we er niet zo zwaar aan tillen.

In een video legt het bedrijf uit dat de test van SquareTrade onrealistisch veel kracht op de Galaxy's zette. 50 kilo was blijkbaar genoeg om een Galaxy S6 Edge volledig te vernietigen, maar bij Samsung's eigen (en meer 'normale') test van 36 kilo was er weinig aan de hand: de Galaxy's bogen terug als elastiek en waren erna gewoon weer net zo bruikbaar als ervoor.

Bekijk hieronder het filmpje en oordeel zelf - en denk nog eens een keer extra na voor je gaat zitten met je smartphone in je achterzak.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten