Samsung: Galaxy S6 buigt of breekt niet in je broekzak

© PXimport

Samsung: Galaxy S6 buigt of breekt niet in je broekzak

Geplaatst: 7 april 2015 - 06:26

Aangepast: 24 november 2022 - 11:19

Daan Doedens

Wie herinnert zich niet meer de 'bendgate' die speelde rond de iPhone 6 en 6 Plus? Even leek Samsung in hetzelfde vaarwater terecht te komen, maar het bedrijf maakte korte metten met de aantijgingen dat de Galaxy S6 en S6 Edge zouden buigen - of zelfs breken - in je broekzak.

De geruchten begonnen met een

, waarbij een Samsung Galaxy S6 en S6 Edge aan een buigtest werden onderworpen. Het apparaat werd genadeloos gesloopt door de testmachine, waarmee een nieuwe bendgate was geboren. Maar volgens Samsung moeten we er niet zo zwaar aan tillen.

In een video legt het bedrijf uit dat de test van SquareTrade onrealistisch veel kracht op de Galaxy's zette. 50 kilo was blijkbaar genoeg om een Galaxy S6 Edge volledig te vernietigen, maar bij Samsung's eigen (en meer 'normale') test van 36 kilo was er weinig aan de hand: de Galaxy's bogen terug als elastiek en waren erna gewoon weer net zo bruikbaar als ervoor.

Bekijk hieronder het filmpje en oordeel zelf - en denk nog eens een keer extra na voor je gaat zitten met je smartphone in je achterzak.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000