Samsung Galaxy Note 3 krijgt 5,7-inch scherm

Samsung is van plan de aanstaande Galaxy Note 3 uit te rusten met een 5,7-inch full-hd scherm. De huidige Galaxy Note 2 heeft een 5,5-inch scherm. Daarmee lijkt Samsung weer een stapje dichter richting 7-inch tablets te kruipen. De phablet-categorie lijkt in Europa nog niet zo aan te slaan, maar is in Azië een groot succes.

Als we SamMobile mogen geloven, dan treffen we in de Galaxy Note 3 "SM-N900" een Samsung-eigen Exynos 5420-processor aan met 8 cores op 1,8 GHz. Deze processor zit ook in sommige versies van de Galaxy S4. In Nederland wordt de S4 echter uitgeleverd met een Snapdragon 800-processor; het is dus mogelijk dat de Note 3 ook in twee smaken beschikbaar zal komen, waarbij de Snapdragon-versie het typenummer "SM-N9005" meekrijgt.

Het 5,7-inch scherm heeft een resolutie van 1920x1080 pixels, er zou een 13-megapixel camera in de achterzijde verwerkt zijn en het toestel draait op Android 4.3. Waarschijnlijk introduceert Samsung zijn Galaxy Note 3 op 4 september, tijdens een Samsung Unpacked-evenement op de IFA in Duitsland.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000