Review: Realme GT Neo 2

Smartphone & tablet

Geplaatst: 12 februari 2022 - 11:00

Aangepast: 19 september 2022 - 13:34

Realme is in Nederland nog geen bekende smartphonefabrikant en wil hier verandering in brengen. De steun van moederbedrijf Oppo helpt hierbij. Dat Realme-smartphones aantrekkelijk geprijsd zijn en voor dat geld complete specificaties bieden, natuurlijk ook.

Review: Realme GT Neo 2

Wij hebben de nieuwe Realme GT Neo 2 getest. Die is voorzien van een flitsend en modern ontwerp met voorop een groot oledscherm van 6,62 inch met soepele 120Hz-verversingssnelheid. Het scherm oogt fraai en scherp (Full-HD-resolutie).

Specificaties

De specificaties van de smartphone zijn indrukwekkend. Onder de motorkap draait een krachtige Snapdragon 870-processor met 8 GB werkgeheugen. Alle apps en games spelen soepel af. Het opslaggeheugen is ruim (128 GB) en de 5000mAh-accu gaat zorgeloos anderhalve dag mee. Opladen is zo gepiept dankzij de 65watt-adapter. Na een half uur is de accu helemaal vol. Bezuinigingen zijn zichtbaar in het gebrek aan een certificatie voor een water- en stofdichte behuizing en de minder goede camera’s achterop. Gelukkig zijn ze wel prima voor huis-tuin-en-keuken-foto’s en -video’s. In een gaatje in het scherm zit een 16megapixel-selfiecamera. Die is van gangbare, goede kwaliteit.

Software

De software van de Realme-smartphone is gebaseerd op Android 11, met een schil die wat druk en kleurrijk overkomt. Er zijn ook veel apps geïnstalleerd, al kun je die gelukkig verwijderen. Het minimale updatebeleid van Realme is mager: een update naar Android 12 en twee jaar af en toe beveiligingsupdates. In dit prijssegment mag je meer verwachten. Merken als Nokia, Samsung en OnePlus beloven twee of drie jaar versie-updates en drie of vier jaar beveiligingsupdates.

Conclusie

Prettige smartphone heeft duidelijke voor- en nadelen.

Pluspunten
Schermkwaliteit, accuduur, specificaties.
Minpunten
Niet water- en stofdicht, korter updatebeleid, camera’s.

Adviesprijs: € 450,-

Voor meer informatie: https://kwikr.nl/gtneo2

Deel dit artikel:

Opmerkingen

0
Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Log in om een reactie te plaatsen.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000