© CIDimport

Review: Oppo A91

Smartphone & tablet

Geplaatst: 16 november 2020 - 06:33

Aangepast: 29 augustus 2022 - 15:54

Redactie

De Oppo A91 is een 299 euro kostende Android-smartphone die in eerste instantie vooral opvalt vanwege z’n uiterlijk. Het toestel heeft een groot 6,4inch-scherm, maar is dankzij de plastic behuizing lekker licht gebleven: 172 gram. Fijn voor in uw hand en de tas, maar het plastic komt goedkoop over en wordt snel vies. Een hoesje verhelpt dit.

Gemiddelde specificaties

Voor 299 euro mag u vandaag de dag prima smartphone-specificaties verwachten. De Oppo A91 doet hieraan mee, maar mist helaas balans. Prettig zijn de royale hoeveelheid werk- en opslaggeheugen (8 GB en 128 GB) en de meegeleverde snelle usb-c-oplader.

De processor in de telefoon is juist weer wat langzamer dan gebruikelijk en de vier cameralenzen op de achterkant presteren ondermaats. Met name het nut van de zwart-witsensor is zeer beperkt. De Oppo A91 heeft een kortere accuduur dan gemiddeld en gaat niet langer dan een dag mee. Het oledscherm van de A91 oogt kleurrijk en scherp en het toestel imponeert met zijn snelle vingerafdrukscanner achter het scherm.

Matige software

Oppo’s ColorOS-softwareschil die over Android heen ligt, is erg aanwezig en naar onze mening te druk qua functies, meegeleverde apps en visuele aanpassingen.

Het updatebeleid is simpelweg ondermaats. De A91 draaide tot voor kort nog op Android 9.0 (Pie) uit 2018. Een update naar versie 10 is net verschenen, ironisch genoeg rond het moment dat Google Android 11 heeft uitgebracht. Oppo zegt dat de A91 in het eerste kwartaal van 2021 een update naar Android 11 krijgt.

Conclusie

Prima smartphone heeft matig updatebeleid en felle concurrentie.

Pluspunten
Handzaam, oledscherm, veel werk- en opslaggeheugen.
Minpunten
Goedkope behuizing, updatebeleid, camera’s.

Adviesprijs: € 299,-

Voor meer informatie: www.oppo.com/nl/smartphone-a91

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten

Wat vond je van dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000