© CIDimport

Review: Oppo A74 5G

Geplaatst: 3 september 2021 - 11:11

Aangepast: 29 augustus 2022 - 15:05

Redactie ID.nl

Oppo verkoopt een serie betaalbare smartphones, waar de A74 5G er een van is. Let goed op de naam, want er is ook een goedkopere A74 4G te koop.

Het geteste model ondersteunt als extra 5G-internet en heeft een krachtigere processor, maar een minder mooi lcd-scherm. Het 4G-model beschikt over een fraaier amoled-scherm. Gelukkig is het scherm van de 5G-uitvoering ook dik in orde. De Full-HD-resolutie levert scherp beeld en dankzij de verversingssnelheid van 90 Hz oogt het beeld soepeler dan een standaard 60Hz-scherm. De smartphone is met 190 gram van gemiddeld gewicht en houdt comfortabel vast.

Specificaties

De specificaties zijn goed maar niet opzienbarend. Het toestel heeft een Snapdragon 480-processor die vlot genoeg is, al zijn er snellere concurrenten, zoals de Poco X3 Pro. Met 6 GB werkgeheugen en 128 GB opslaggeheugen is de A74 5G goed voorzien. De 5000mAh-accu gaat minimaal een lange dag mee. Opladen verloopt met 18 watt met gemiddelde snelheid.

De camera’s van de smartphone vallen wat tegen. Oppo pronkt met vier cameralenzen, maar de macrocamera en zwart-witcamera zijn vrij zinloos. De hoofdcamera is prima en de groothoekcamera bevalt redelijk. Er zijn zeker betere camerasmartphones in deze prijsklasse. De A74 5G heeft een prettige vingerafdrukscanner en NFC-chip.

Software

Op de Oppo A74 5G is Android 11 geïnstalleerd met de ColorOS 11-schil van Oppo. Deze schil werkt prima, maar komt wat druk over. Het is niet onze favoriete schil. Het updatebeleid van Oppo is wel goed: de fabrikant garandeert twee Android-updates (naar versies 12 en 13) en drie jaar beveiligingsupdates. De smartphone is dus tot april 2024 veilig te gebruiken. Dat is in lijn met veel concurrerende toestellen. Samsung-toestellen krijgen vier jaar updates.

Conclusie

Betaalbare 5G-smartphone is een goede koop, maar blinkt niet uit.

Pluspunten
Scherm, 5G-geschikt, updatebeleid.
Minpunten
Niet de snelste, camera’s.

Adviesprijs: € 319,-

Voor meer informatie: www.oppo.com/nl/smartphones/series-a/a74-5g

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten