Review: OnePlus 10 Pro

Smartphone & tablet

Geplaatst: 19 mei 2022 - 10:10

Aangepast: 20 september 2022 - 07:45

OnePlus slaat via een intensievere samenwerking met zustermerk Oppo een andere weg in. Het nieuwste vlaggenschip, de OnePlus 10 Pro, komt zonder een regulier model.

Review: OnePlus 10 Pro

Vorig jaar verscheen er naast de 9 Pro ook een goedkopere 9; nu is er één toestel, dat met een startprijs van 899 euro even duur is als zijn voorganger. De prijs is vergelijkbaar met de premium smartphones van Apple, Samsung en andere concurrenten.

Specificaties

Op technisch vlak kan OnePlus meedoen met die concurrenten. Het ontwerp komt degelijk over, het 6,7inch-scherm is verbluffend en de grote 5000mAh-accu gaat ook bij intensief gebruik een lange dag mee. Prettig is dat OnePlus een krachtige 80watt-oplader meelevert; die heeft slechts een half uur nodig om de accu op te laden. Draadloos opladen kan met 50 watt.

De 10 Pro is erg krachtig dankzij de Snapdragon 8 gen1-processor en minimaal 8 GB werkgeheugen en 128 GB opslagruimte. Een microSD-kaartslot ontbreekt. De hoofdcamera laat een goede indruk achter, ook in het donker. Van de groothoekcamera hadden we meer verwacht. Die van de 9 Pro is beter. Aan de zoomcamera die het beeld drie keer dichterbij haalt, is weinig veranderd.

Vier jaar updates

OnePlus levert de 10 Pro met Android 12 en belooft drie versie-updates. Prima, maar Samsung en Apple beloven er vier of vijf. De vier jaar beveiligingsupdates die OnePlus garandeert, is ook minder dan de vijf jaar van de twee andere merken. Wat software-updates betreft kan OnePlus dus nog stappen zetten.

Conclusie

Premium smartphone bevalt goed, maar mag langer updates krijgen.

Pluspunten
Scherm, prestaties, accuduur, oplaadsnelheid.
Minpunten
Groothoekcamera, updatebeleid kan beter.

Adviesprijs: vanaf € 899,-

Voor meer informatie: www.oneplus.com/nl/10-pro

Deel dit artikel:

Opmerkingen

0
Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Log in om een reactie te plaatsen.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000