Zo verberg je recente contacten op de iPhone

© PXimport

Zo verberg je recente contacten op de iPhone

Smartphone & tablet

Geplaatst: 25 februari 2015 - 05:44

Aangepast: 14 december 2022 - 15:46

Richard Borgman

In het multitask-venster op de iPhone en iPad wordt vermeld met welke contactpersonen onlangs contact is geweest. Veel gebruikers van iOS 8 op iPhone en iPad zien dit liever verdwijnen.

Sinds iOS 8 worden recente contacten getoond in het multitaskingvenster, ook wel appkiezer genoemd. Door twee keer op de homeknop te drukken kom je in het multitaskingscherm terecht, waarin je apps kunt afsluiten of naar eerdere apps kunt navigeren. Aan de bovenkant van het scherm worden de contactpersonen weergegeven waarmee onlangs contact is geweest via Berichten of de telefoonfunctie.

Het is niet altijd handig dat deze contactpersonen verschijnen. Op kantoor je echtgenoot bellen is dan misschien geen misdaad, maar veel mensen vinden het nou ook weer niet nodig dat die informatie telkens in beeld verschijnt. Zeker bij zakelijk gebruik van een iPad kan dit irritant zijn.

© PXimport

Gelukkig kun je de functie helemaal uitschakelen, zodat de contactpersonen niet meer in het multitaskingscherm verschijnen.

Zo schakel je de recente contacten uit:

- Open de Instellingen-app

- Ga naar Mail, Contacten en Agenda

- Ga onder het kopje Contacten naar Bekijk in Appkiezer

- Schakel Telefoon favorieten en Recent uit

In de appkiezer verschijnen nu niet meer de recente contactpersonen. Ook de contactpersonen die in de telefoonapp als favoriet zijn aangemerkt, verschijnen niet meer als snelkoppeling. Alleen de verschillende geopend apps worden nog weergegeven.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000