Qualcomm ontwikkelt universele 4G-chip

Chipfabrikant Qualcomm introduceert een nieuw chipontwerp dat overweg kan met alle verschillende 4G-frequenties. Op dit moment kunnen smartphones in het ene land wel overweg met de locale 4g-band en in het andere weer niet.

 

Een nieuwe chip die fabrikant Qualcomm heeft ontworpen kan alle veertig verschillende 4G-frequenties aan. De LTE-chip komt dit jaar nog op de markt en zal ongetwijfeld in veel smartphones gebouwd worden, gezien de grote vraag naar de ondersteuning van alle 4G-banden. Daarnaast zijn Qualcomm-chips nu al erg populair onder fabrikanten. Consumenten hoeven met een smartphone waarin de nieuwe chip huist niet meer na te denken of hun toestel wel of niet gebruik kan maken van 4G in een bepaald land.

Wildgroei aan banden

In Europa wordt de 1800-frequentieband veel gebruikt voor 4G, waar het in de Verenigde Staten juist weer de 1900-band is. Die laatste wordt in Nederland juist gebruikt voor 3G. Zo kon het gebeuren dat een iPhone 5 in de Verenigde Staten wel gebruik kan maken van 4G, maar in Nederland niet. Om die reden is er veel vraag naar een chip die alle mogelijke 4G-frequenties ondersteunt en als het aan Qualcomm ligt is die dus binnenkort beschikbaar.  

Qualcomm

Qualcomm-chipsets zitten in een groot aantal smartphones en dan met name de Android-varianten. De chips hebben een breed scala aan features, waardoor high-end smartphones zoals bijvoorbeeld de HTC One X en de Samsung Galaxy S III een Qualcomm Snapdragon behuizen. Ook in het middensegment van de smartphone-markt zijn de Qualcomm-chips goed vertegenwoordigd, vanwege de relatief lage prijs voor het aantal geleverde features.

Bron: Webwereld

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000