OS X Mountain Lion is vanaf juli beschikbaar in de Mac App Store

© PXimport

OS X Mountain Lion is vanaf juli beschikbaar in de Mac App Store

Smartphone & tablet

Geplaatst: 12 juni 2012 - 08:08

Aangepast: 16 november 2022 - 09:23

Wouter Hoeffnagel

Het nieuwe besturingssysteem OS X Mountain Lion is vanaf juli beschikbaar. Mountain Lion zal net als Mac OS X Lion te downloaden zijn via de Mac App Store.

Dit heeft Apple maandag tijdens het Worldwide Developer Conference (WWDC) bekend gemaakt. Het nieuwe besturingssysteem bevat ruim 200 nieuwe features, waaronder 'Berichtencentrum', een integratie met Facebook, systeembreed kunnen delen, synchrone AirPlay-weergave, Power Nap, Game Center en een dicteerfunctie. Daarnaast introduceert Apple in OS X Mountain Lion ook Gatekeeper, de nieuwe beveiliging die Mac OS veiliger moet maken.

Berichten-app

Daarnaast introduceert Apple in Mountain Lion de app 'Berichten'. De app vervangt het bestaande iChat. Met Berichten is het mogelijk iMessage-berichten te verzenden naar zowel iPhone-, iPad-, iPod touch- als Mac-gebruikers. iMessage-berichten worden al langer op al je iOS-apparaten vertoond. De berichten verschijnen in Mountain Lion voortaan ook op je Mac.

Berichtencentrum is de Nederlandse naam voor Notification Center, het notificatiesysteem dat Apple in iOS 5 introduceerde. Berichtencentrum geeft op een centrale plek alle meldingen van OS X en applicaties die je op je Mac hebt geïnstalleerd. Per applicatie kan worden aangegeven welke meldingen in Berichtencentrum moeten worden vertoond. Daarnaast is het mogelijk Berichtencentrum tijdelijk uit te schakelen, waardoor je tijdens werk of het kijken van een film niet gestoord wordt.

Facebook-integratie

OS X Mountain Lion bevat daarnaast een integratie met Facebook, die het mogelijk maakt vanuit applicaties foto's, verwijzingen of opmerkingen te plaatsen. Hierbij kan je uiteraard ook je locatie opgeven. De Facebook-integratie voegt daarnaast automatisch al je Facebook-contacten toe aan de Contacten-app. Facebook wordt daarnaast geïntegreerd in Berichtencentrum.

Een andere interessante feature is Power Nap. Power Nap zorgt ervoor dat je Mac ook in sluimerstand up-to-date wordt gehouden. De apps Mail, Contacten, Agenda, Herinneringen, Notities, Fotostream, Zoek mijn Mac en documenten in de Cloud worden ook in sluimerstand voortaan automatisch geüpdatet.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000